ActividadesActualidad

La 62a edició de Girona, Temps de Flors arriba amb més projectes i més espais per visitar (del 13 al 21 de maig)

La 62a edició de Girona, Temps de Flors arriba amb més projectes i més espais per visitar

El camí del Calvari i la muntanya de la O, el refugi antiaeri del jardí de la Infància o el pont de Sant Agustí són alguns dels punts nous destacats del recorregut.

18221776_1480814041949600_5587794767533844422_n

 

La 62a edició de Girona, Temps de Flors arriba enguany amb més projectes i més espais per visitar respecte la passada edició. Del 13 al 21 de maig es podrà passejar per un total de 195 projectes distribuïts en un total de 156 punts al llarg de l’itinerari floral. Es tracta de 16 projectes i 22 punts més que en l’exposició del 2016. 

Alguns dels nous espais que tindran projecte floral en aquesta edició seran el camí del Calvari i la muntanya de la O, on es posaran en valor els elements patrimonials i naturals d’un camí de prop de 3 km de passeig; el refugi antiaeri del jardí de la Infància, on es podrà veure la proposta A través de l’espill, amb un joc de miralls i flors que evocaran la memòria històrica dels gironins; el pont de Sant Agustí, que participa a la mostra i s’uneix així als cinc altres ponts que travessen l’Onyar i que són part del recorregut floral; la plaça de Calvet i Rubalcaba o l’avinguda de Ramon Folch.  Enguany alguns dels projectes que es podran veure durant els nou dies del festival estan centrats en la crisi dels refugiats. De manera espontània, diversos artistes i creadors han proposat obres vinculades a aquesta temàtica.

Concretament, es podran veure dos projectes al mirador de les Dones i un altre al centre de la ciutat.  “El Temps de Flors és un projecte de ciutat i, com a projecte de ciutat, no és aliè al que passa a la nostra societat. Per això, com a ciutat acollidora que som, estem satisfets que hi hagi aquesta mirada a la crisi dels refugiats al Temps de Flors. Així com estem satisfets també que hi hagi una mirada a la memòria històrica amb el projecte del refugi antiaeri”, ha remarcat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que ha afegit que Temps de Flors és per als gironins i les gironines “una de les màximes èpoques d’orgull de la ciutat”.  Per la seva banda, la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana Yanes, ha explicat algunes de les novetats de l’edició d’enguany i ha volgut agrair la feina feta pel voluntariat, els artistes i les associacions, així com la participació i implicació desinteressada de les persones i entitats propietàries dels espais.

També ha destacat l’increment dels micromecenatges i d’empreses que han mostrat el seu interès en patrocinar aquest gran esdeveniment.  Iniciatives com la 6a edició de Girona A Cappella Festival, el Dia Europeu de l’Òpera, la jornada de portes obertes als museus, el Temps de Flors a les escoles, el #gastroflors i el Flors de nit o el 13è Concurs d’Aparadorisme i Decoració Interior completen la programació del festival i mostren la implicació de diversos àmbits de la ciutat en l’exposició. Cal destacar els dos espectacles visuals i musicals, basats en foc, que es portaran a terme les tres nits que el festival s’allargarà fins a la nit: els dissabtes 13 i 20 de maig i el dimecres dia 17: The Musical Fire Kult, a la plaça de Sant Feliu, i Taller de Magnèsia, al passeig Arqueològic –aquest només el dimecres. 

Pel que fa a la mobilitat, aquest any el servei de trenet turístic s’ampliarà amb la circulació de tres trenets entre setmana (un més que els anys anteriors) i quatre els caps de setmana. També ampliarà el seu horari la línia 7 del bus urbà durant Girona, Temps de Flors i circularà els dissabtes i els diumenges. Aquest any RENFE tornarà a oferir un 35% de descompte en els bitllets de les persones que vulguin arribar o sortir de Girona en tren d’alta velocitat durant el festival i a més reforçarà el servei amb trens especials el primer cap de setmana i el segon dissabte