La Banda Municipal de Barcelona inaugura diumenge 16 d´octubre a L’Auditori una temporada farcida d’estrenes

 

La Banda Municipal de Barcelona inaugura diumenge a L’Auditori una temporada farcida d’estrenes

OBC_Igor_Cortadellas_igor_cat 

 

 

Salvador Brotons ha regalat a la Banda una obra dedicada al 130è aniversari que s’estrenarà en aquest concert inaugural

 

La Banda Municipal de Barcelona arrenca aquest diumenge la seva temporada estable a L’Auditori amb un concert inaugural de gran format simfònic amb el mític Ocell de foc d’Stravinsky. Abans, però, es viurà un dels moments més espcials de la nit, l’estrena de l’obra Romança i aire de tango que el mestre Salvador Brotons, director titular de la formació, ha dedicat a la Banda pel seu 130è aniversari. El concert comptarà, a més, amb uns convidats de luxe: els Spanish Brass, un dels quintets més consolidats del panorama musical, que interpretaran el Concert per a quintet de metall i banda, també composat per Brotons. I completarà la vetllada Escena i dansa del foc de l’òpera Tassarba  d’Enric Morera.

 

La programació de la Temporada 16-17 de la Banda Municipal de Barcelona estarà protagonitzada pel gran repertori original per a banda simfònica, i per això s’ha convidat a quatre especialistes en el gènere: l’espanyol Luís Serrano Alarcón, l’holandés Bjorn Bus, el belga Frank de Vuyst i l’americà Eugene Corporon, que permetran explorar al màxim les possibilitats sonores i tímbriques de la formació. També acompanyaran la Banda importants solistes que malgrat la seva joventut ja han demostrat un gran talent com Isabel Villanueva, viola i Lluís Rodríguez, piano.

 

Tampoc hi faltarà el repertori més tradicional combinat amb nous formats, com la música de la pel·lícula Ben-Hur o la interpretació de l’obra B-Side, que és un concert per a grup de rock i banda de Luís Serrano Alarcón que la banda estrenarà a Europa. La música americana de més recent creació també hi tindrà un paper protagonista,  amb un programa Made in USA de la mà d’Eugene Corporon, un dels principals i més reconeguts directors de banda dels Estats Units. Són precisament aquests nous compositors per a Banda els qui estan creant obres amb nous atractius que modernitzen el gènere i el revaloritzen.

 

La Banda oferirà aquesta temporada un total de 20 concerts sent fidel a la seva raó de ser: acostar la música simfònica al públic, interpretar repertori original per a banda i explorar nous camins que els permetin seguir avançant cap a l’excel·lència musical.