La Banda Municipal de Barcelona inaugura la Temporada del seu 130 aniversari amb l’Obertura 1812 de Txaikovsy (18 d´octubre)

La Banda Municipal de Barcelona inaugura la Temporada del seu 130 aniversari amb l’Obertura 1812 de Txaikovsy

Javier_Bonet_0

 

 

 

 

 

 

 

Diumenge 18 d’octubre la Banda Municipal de Barcelona dóna el tret de sortida a la temporada 15-16 amb la interpretació de l’Obertura 1812 de Txaikovsky. Música enèrgica i vital amb un concert per a trompa solista signat pel nostre director: Salvador Brotons que també tindrà un sentit record pel recentment desaparegut Manuel Oltra. La Banda retrà homenatge al mestre Oltra interpretant la seva obra Montmagastre amb arranjament de Jordi León.

Aquesta és una temporada molt especial per la Banda que el 2016 commemora el seu 130è aniversari i per això presenta una temporada plena de reptes en què interpretarà obres simfòniques tan destacades com Carmina Burana de Carl Off i el ballet Petruixka d’Igor Stravinsky. També posaran èmfasi al repertori català, amb peces com el poema simfònic Empúries de Josep Maria Ruera o bé Música per a un diumenge de Xavier Montsalvatge, una obra molt especial que el compositor gironí va dedicar a la Banda i que només ells poden interpretar. També tindran presència en aquesta temporada grans noms de l’escena de les bandes simfòniques europees, com per exemple el trompa de l’Orquesta Nacional de España, Javier Bonet; el trombó de la Royal Concertgebouw, Jörgen van Rijen o el compositor i director Johan de Meij. El pianista i compositor català Albert Guinovart tindrà un gran protagonisme en un concert en què es recuperaran melodies de Mar i Cel o Gaudí.

La Banda, a més d’oferir concerts de musicals i de sarsuela continuarà amb l’aposta de donar a conèixer el repertori original per a banda, amb les grans simfonies de Johan de Meij i a més oferirà dues estrenes mundials: la suite Collage d’Antoni Besses i el Concert per a piano i banda simfònica de Thierry Huillet. Un concert imprescindible serà el ja tradicional Concert d’Any Nou, el dia 3 de gener, sota la direcció de Salvador Brotons. Pujaran a l’escenari danses d’arreu del món com els valsos i les polques vieneses de J. Strauss o el colorista Amor brujo de Falla.