La capital catalana es vesteix de Barcelona World Race

La capital catalana es vesteix de Barcelona World Race

agenda500_760x428_cat-760x428

La Barcelona World Race ofereix, durant aquest cap de setmana i durant el període de festes nadalenques, un ampli ventall d’activitats per a la família amb l’objectiu d’apropar la volta al món a la ciutadania barcelonina.

A la carpa del programa educatiu de la regata, instal·lada al Portal de la Pau (Colom), s’imparteixen durant tota la jornada tallers didàctics relacionats amb el mar i el món de la vela. Els més petits de la casa podran aprendre el per què de la salinitat del mar, quin tipus de roba porta un navegant oceànic i què menja, com es construeix un vaixell i com es fa un nus mariner, entre d’altres activitats, totes gratuïtes. La carpa obre cada dia durant totes les festes, a excepció del 25 de desembre, en què romandrà tancada.

Davant Colom s’ubica el pantalà de la Barcelona World Race, en què estan amarrats els vuit vaixells participants en aquesta aventura esportiva i humana. També és d’accés públic i obre cada dia de 10 a 20 hores, incloent el dia de Nadal. És un lloc privilegiat per contemplar els velers de volta al món i assistir al frenesí en què equips i navegants estan embrancats per tenir a punt el vaixell per a la sortida de la regata, el 31 de desembre.

Dissabte 20 i diumenge 21, a les 12 hores del migdia, al plató de televisió de la regata, ubicat en una altra carpa al Portal de la Pau, se celebrarà la conferència «Què és la Barcelona World Race?», conduïda per la medallista olímpica Natalia Via-Dufresne, qui explicarà al públic assistent en què consisteix la volta al món a dos, sense escales ni assistència, que salparà de Barcelona el proper 31 de desembre.

A més, demà dissabte entre les 11 i les 14 hores tindrà lloc una exhibició d’embarcacions teledirigides, una regata en miniatura en què participaran alguns dels navegants que donaran la volta al món, com Gerard Marín (GAES Centros Auditivos) i Aleix Gelabert o Didac Costa (One Planet, One Ocean & Pharmaton).

D’altra banda, des de Plaça Catalunya i fins a l’estàtua de Colom, per totes les Rambles, residents i turistes podran connectar-se a Internet i navegar gratuïtament per mitjà de la connexió Wi-Fi de la Barcelona World Race. A més, una dotzena dels emblemàtics quioscs d’aquest cèntric passeig barceloní exhibiran vídeo pantalles amb les millors imatges de la Barcelona World Race.