La Central del Circ presenta una mostra dels treballs en creació de tres companyies en la novena edició d’EP (Extended Performance) 16 i 17 de novembre

L’esdeveniment se celebrarà durant els dies 16 i 17 de novembre a les  20 h a La Central del Circ. 

Les companyies que participaran en la mostra són SOM NOISE Cia, Collectivo Terzo Livello i Viso&Rachel. 

EP (Extended Performance) és una oportunitat única per veure i participar en les fases diverses del procés de creació d’algunes de les companyies de circ que han passat per La Central del Circ.

b4965048-4159-4d1a-b326-19a749971d79
SOM NOISE Cia. Fotografia de Clara Pedrol Fotografia

Els dies 16 i 17 de novembre La Central del Circ celebra el seu EP (Extended Performance), la mostra bianual de companyies en creació en la qual participaran tres companyies de circ contemporani.

SOM NOISE CiaCollettivo Terzo Livello i Viso & Rachel s’encarregaran durant les dues sessions de mostrar l’estat dels seus treballs i provar-los davant de públic. L’experiència ofereix a les companyies la possibilitat de gaudir d’un espai íntim, de petit format i que permet la interacció i el contacte directe amb els espectadors. Fent ús de tècniques i disciplines diverses, els tres números aborden diferents temàtiques com són les violències masclistes i el paper de les xarxes socials en la societat actual.

Les sigles EP provenen de l’expressió anglesa «extended play», que es traduiria per «reproducció estesa», i s’utilitzen per anomenar un format de gravació musical massa llarg per ser considerat un “senzill” i massa curt per arribar a ser un àlbum. Un EP sol tenir una durada d’entre 20 i 25 minuts. Partint d’aquest concepte, La Central del Circ va adoptar la denominació per crear aquesta mostra de companyies en creació que arriba aquest novembre a la seva novena edició.

Companyies participants en l’EP

SOM NOISE Cia és una companyia creada el 2017 que neix amb la voluntat d’explorar el diàleg entre la música i el moviment, amb corda llisa i teatre físic. A l’EP presenten Breach, un espectacle de creació pròpia en el qual està treballant actualment la companyia.

A través d’un llenguatge sonor i de moviment, Breach transporta el públic a un espai d’ambigüitat entre el plaer i el dolor, l’erotisme i la violència i la submissió i l’empoderament, per arribar a un diàleg sobre els casos d’abús i les violències masclistes.

Aquesta peça s’ha exhibit en el marc del Festival Mercateatre de Barcelona (juny 2018) i al Berlin Circus Festival (Agost 2018). Recentment, el projecte ha estat seleccionat per realitzar una residència al Centre Cívic Can Felipa de Barcelona.

Collettivo Terzo Livello és un col·lectiu de caràcter multidisciplinari que des de 2015 treballa en la investigació artística i la recerca de nous llenguatges circenses. Durant el primer trimestre de 2018, la companyia va estar desenvolupant aquest projecte a La Central del Circ dins el programa de trànsits de la creació.

Especialitzats en les creacions de circ in situ, Collettivo Terzo Livello participa en la mostra ambDocumento Terenci Moix, una reflexió sobre la influència de les xarxes socials i les comunitats digitals en la vida de les persones, treball que s’inspira en els moviments artístics dels anys 80. La peça combina la suspensió capil·lar amb les cordes volant i llisa, el cèrcol aeri i la bola d’equilibris.

La companyia Viso & Rachel està formada pels acròbates Davide Visintini i Giulia Racca. Va pian e fa presto és la creació que van estar treballant com a residents a La Central del Circ a principis de 2018.

Va pian e fa presto l’un és alt, l’altra és baixa, són home i dona, força i agilitat. Aquesta dualitat, aparentment irreconciliable, dona pas a una curiositat recíproca que desencadena accions i reaccions a través dels respectius objectes.

La Central del Circ

La Central del Circ és un espai de creació, investigació, entrenament, assaig i formació continuada destinat als professionals de les arts del circ. La seva missió principal és donar suport als projectes artístics en els àmbits de la creació, gestió, producció i difusió, afavorint el desenvolupament del circ i els seus creadors i creadores, generant sinergies amb altres arts i promovent la interrelació a través de xarxes a escala local, nacional i internacional.

L’equipament compta amb més de 3.000 m² al Parc del Fòrum de Barcelona i està preparat per acompanyar professionals de les arts del circ en les diverses àrees i etapes del seu treball, des de l’entrenament quotidià a la residència de creació, passant per la formació continuada, la mobilitat internacional i el suport artístic en les diferents fases del procés de creació d’un espectacle.

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Divendres 16 i dissabte 17 de novembre a les 20 h
La Central del Circ
Moll de la Vela, 2
08930 Sant Adrià del Besòs (Barcelona)
www.lacentraldelcirc.cat

Venta d’entrades:
https://entradium.com/entradas/ep-mostra-companyies-residents-central-circ

Preu general: 8 €
Preu soci/a APCC, usuari/a de La Central amb quota anual vigent: 6 €

Mostra no aconsellada a menors de 14 anys
Servei de bar abans i després de la mostra

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Divendres 16 i dissabte 17 de novembre a les 20 h
La Central del Circ
Moll de la Vela, 2
08930 Sant Adrià del Besòs (Barcelona)
www.lacentraldelcirc.cat

Venta d’entrades:
https://entradium.com/entradas/ep-mostra-companyies-residents-central-circ

Preu general: 8 €
Preu soci/a APCC, usuari/a de La Central amb quota anual vigent: 6 €

Mostra no aconsellada a menors de 14 anys
Servei de bar abans i després de la mostra