LA CND RET HOMENATGE A GRANADOS AMB L’ESTRENA ABSOLUTA D’ANHELOS Y TORMENTOS AL LICEU (4, 5, 6 i 9 de març de 2016)

c31b98586dLA CND RET HOMENATGE A GRANADOS AMB L’ESTRENA ABSOLUTA D’ANHELOS Y TORMENTOS AL LICEU

El ballarí i coreògraf búlgar Dimo Kirilov firma la nova creació que es veurà per primera vegada al Liceu

La Compañía Nacional de Danza, sota la direcció artística de José Carlos Martínez, presenta 3 coreografies més: The Vertiginous Thrill of Exactitude, In The Night i Raymonda Divertimento

 

La Compañía Nacional de Danza estrena al Liceu el proper 4 de març una peça de nova creació que ret homenatge al compositor Enric Granados en el centenari de la seva mort. Anhelos y Tormentos, que compta amb la coreografia de Dimo Kirilov, es podrà veure per primera vegada el proper 4 de març al Liceu. The vertiginous thrill of exactitude, In the night i Raymonda divertimento. La CDN, sota la direcció artística de José Carlos Martínez, aposta en aquest espectacle per la mixtura de coreografies clàssiques i contemporànies amb composicions de Schubert, Chopin i Glazunov.

Anhelos y Tormentos és una peça per a 8 ballarins, contemporània i poètica, amb la pianista Rosa Torres-Pardo en directe a l’escenari. El coreògraf parteix d’algunes característiques o qualitats del romanticisme i neoromanticisme, tot explorant la vessant passional enfront la racional. L’originalitat, l’anhel de llibertat, la sensibilitat, la subjectivitat i el misteri són alguns dels valors que es podran veure representats en aquesta coreografia que veurà la llum al Liceu.

In The Night del coreògraf Jerome Robbins, peça estrenada el 1970, suposa també una premiere per la Compañía Nacional de Danza al Liceu on tres parelles de personalitats ben contrastades exploren els subtils drames de la dansa. Un escenari en penombra amb quatre dels nocturns del compositor, Frederick Chopin. Muntat emprant el moviment final de la novena simfonia de Schubert, The Vertiginous Thrill of Exactitude, també estrena per la companyia, utilitza tot l’arsenal del repertori del ballet clàssic amb coreografia de William Forsythe: tutú, sabatilles de punta, virtuosisme i lirisme, i una relació amistosa amb els ballarins del sexe oposat. L’última coreografia és el ballet Raymonda Divertimento, amb música de Alexandr Glazunov i coreografia de José Carlos Martinez sobre l’original de Marius Petipa i la visió de Rudolf Nureiev. La coreografia desplega els seus tres actes una Edat Mitjana convencional, amb herois que van a les Croades. En la batalla, el cavaller Jean de Brienne haurà de salvar la seva promesa Raymonda de les urpes dels sarraïns.