La colombiana Sol Escobar porta el meravellós plany de la música llatinoamericana a la sala Hiroshima

unnamed

La sala Hiroshima presenta el 30 de novembre en concert el disc La Dama Oscura de l’artista colombiana Sol Escobar.

Convertir el tango en blues, el bolero en rock i la ranxera en folk, aquesta és la màgia de la cantautora Sol Escobar, colombiana recentment establerta a Espanya amb una important trajectòria a la televisió, el cinema, la música i el teatre a Llatinoamèrica.

La Dama Oscura, el seu darrer disc, és una aposta molt personal en la qual Escobar no només és autora dels temes i compositora de la música sinó també la seva pròpia productora, fet que dóna a aquest projecte una gran coherència artística.

En el concert-presentació, especialment concebut per a la sala Hiroshima, que l’acompanyarà en la creació de l’espai i la dramatúrgia, el públic serà convidat a un viatge a través de l’imaginari femení americà. Els paisatges que evoquen cadascun dels temes del concert conviden a festejar la vida, l’amor (tot i el desamor) i el compromís amb un mateix.

Podeu escoltar el disc a spotify aquí.

Sol Escobar és una cantant i compositora colombiana nascuda a Argentina. Es va donar a conèixer al seu país com Anasol, assolint els primers llocs de la ràdio nacional, amb els seus tres primers discos: “Escorpión de Primavera”, “Astros” i “Anasol”, entre el 1999 i el 2005.

Després del seu tercer disc com Anasol, editat pel segell llatí més gran del món en aquell moment, Escobar va començar a interpretar importants papers com actriu de musicals de televisió i teatre. Al 2014, va tenir l’honor de protagonitzar el moment musical més important per a la pau del seu país, cantant a la segona possessió pressidencial d’aquell any i composant i interpretant per a la campanya nacional de desmovilització pacífica de Colòmbia.

Sol Escobar torna ara a la música, aquesta vegada, produint, dirigint i composant un disc propi on, amb tota la seva potència vocal i originalitat, barreja estils d’arrel llatina amb música anglosaxona.

La Dama Oscura és un disc que no només sorprén per la seva qualitat musical, sinó pel risc a l’hora de treballar amb la música llatina. És fàcil sentir una ranxera acompanyada per cants lírics, o una melodia de bolero seguida d’una guitarra surf estil Dick Dale. Sol Escobar, La Dama Oscura, torna a cantar i escriure, per tal de recrear el  món tradicional del bolero, la ranxera i el tango amb la màgia d’una producció musical que sap explicar històries i construir atmosferes visuals.

Divendres 30 de novembre, 20:30 h
La Dama Oscura, de Sol Escobar (Colòmbia). Concert. Estrena. Artista en residència a la sala Hiroshima. Espectacle en castellà. 60 min
Imatge Jordi Gual
SALA HIROSHIMA
TEMPORADA 2017/2018

Més informació i venda d’entrades: Sala Hiroshima