LA DO CATALUNYA ÉS LA DO CONVIDADA DE LA 40a FIRA DE VINS I CAVES DE MOLINS DE REI, EN EL MARC DE LA CENTENÀRIA FIRA DE LA CANDELERA 31 de gener, 1 i 2 de febrer,

La Fira de la Candelera celebra la seva 169a edició amb la DO Catalunya com a protagonista en múltiples activitats com ara el seu Escape Room, que es desplaça fins a Molins en aquesta ocasió

Els propers 31 de gener, 1 i 2 de febrer, se celebra una nova edició de la Fira de la Candelera de Molins de Rei, que cada any acumula més de 300.000 visitants i 900 expositors. No obstant, la Fira de Vins i Caves, que celebra la 40ª edició amb la DO Catalunya com a DO convidada, inicia el seu programa d’activitats el 27 de gener.

La primera aparició de la DO Catalunya serà aquest dissabte 25 de gener a la presentació de les novetats gastronòmiques i el lliurament de premis del 16è Concurs de Coradella, que comptarà amb la intervenció del president de la Denominació d’Origen (DO) Catalunya, el Sr. Xavier Pié.

Concurs de la Coradella

La Coradella és un dels plats que ha mantingut la seva constància en els 168 anys d’història de la fira. Es tracta d’un plat d’estofat a base de menuts de xai que en la passada edició es va presentar en versió embotit, per fer més fàcil la degustació i les combinacions per a cuinar-la. El Concurs de Coradella entre els restaurants, bars de la vila i establiments de plats cuinats molinencs se celebrarà el proper dissabte 25 de gener a les 10:00 al Mercat Municipal, i les elaboracions es maridaran també amb vins DO Catalunya. Cal destacar que hi haurà premi pel vi DO Cat que millor maridi amb la Coradella guanyadora.

La Fira de Vins i Caves

La DO Catalunya és la DO convidada d’aquesta edició i el dissabte 1 de febrer a les 13h dirigirà un tast de vins representatius de la DOCat a l’espai de tastos i degustacions de la Fira de vins, a la Plaça de la Llibertat. A més, els Cellers expositors de la DO Catalunya seran els protagonistes del tast guiat d’iniciació a càrrec de l’INCAVI, diumenge a les 17h. Es pot consultar el programa d’activitats directament a la web de La Candelera.

En el marc de la fira, a l’estand de la DO Catalunya es podrà aprofundir en el món del tast de vins a través de breus tastos de vins que s’aniran realitzant al llarg del cap de setmana així com sortejos i concursos.

Torna l’Escape Room de la DO Catalunya

L’Escape Room de la DO Catalunya, en col·laboració amb Scaparium, segueix viatjant pel territori i després de passar per Vilanova i la Geltrú i Barcelona, aterra a Molins de Rei. S’hi podrà participar el diumenge 2 de febrer a la Sala de Tastos de la Plaça Llibertat (carpa) a les 12h, 13:30h, 17:30h i 19h.  

Els participants podran posar a prova els seus coneixements i habilitats i els grups que aconsegueixin resoldre el misteri s’enduran a casa un obsequi, una ampolla de vi DO Catalunya.

Les inscripcions es poden fera través de www.codetickets.com i les places són limitades.