LA DO CATALUNYA SE SUMA AL DIA ‘DÍA VINO D.O. 2024’ AMB TRES TASTOS SIMULTANIS 11 de maig

LA DO CATALUNYA SE SUMA AL ‘DÍA VINO D.O. 2024’ AMB TRES TASTOS SIMULTANIS
 
La Denominació d’Origen Catalunya celebrarà tres tastos simultanis a la ciutat de Barcelona el pròxim 11 de maig, dia que es festejarà el ‘Dia Vino D.O 2024’ a 35 denominacions d’origen vitivinícoles de tot l’Estat , i que arriba a la seva vuitena edició.
 
35 denominacions d’origen de vi de 14 comunitats autònomes diferents, entre elles la Denominació d’Origen Catalunya, s’uneixen per commemorar i celebrar el ‘DÍa Vino D.O 2024’ que tindrà lloc l’11 de maig, amb l’objectiu d’apropar a la gent un dels productes més vinculats i que més prestigi dona a les zones rurals, el vi amb denominació d’origen, i a la vegada, reivindicar els valors i l’impacte positiu que les denominacions d’origen de vi tenen sobre els territoris on s’ubiquen. Tanmateix, el ‘Día Vino D.O 2024’ busca donar veu a la tasca que realitzen les denominacions d’origen en la generació d’identitat, arrelament i sentiment de pertinença, i a la preservació i posada en valor del patrimoni material e immaterial del territori
 
La Denominació d’Origen Catalunya se suma enguany amb tres tastos simultanis
 
La DO Catalunya enguany se suma a l’acció organitzant tres tastos en punt de venta, que tindran lloc a la ciutat de Barcelona el pròxim 11 de maig a les 12 h del migdia, on els assistents podran descobrir diverses referències de la DO. Els tastos se celebraran als supermercats Plusfresc de carrer París, 44, i Via Augusta, 188, i a la botiga especialitzada Vinoto Bodega de carrer Madrazo, 26 de Barcelona. Tots tres culminaran amb el brindis simultani del ‘Dia Vino D.O 2024’ que tindrà lloc a les 13:30 h. Les accions es convoquen en el marc de la campanya de difusió que la DO Catalunya està realitzant en punt de venta (gran superfície, supermercat i botiga especialitzada) des de l’estiu del 2023.

“Día Movimiento DO” és una acció promoguda per la Conferencia Española de Consejos Reguladores Vitivinícolas (CECRV) que va néixer l’any 2017 i que, enguany, celebra la seva vuitena edició amb diferents activitats en llocs emblemàtics dels seus territoris, i culmina amb un brindis col·lectiu i simultani com acte central en totes elles, que tindrà lloc a les 13:30 hores, hora peninsular. Per primer cop, CECRV farà entrega d’un reconeixement destinat a homenatjar a persones o iniciatives que estiguin contribuint de forma significativa a apropar el món del vi al públic i particularment a nous perfils de consumidors. 

 
Les 35 denominacions d’origen de vi que participaran aquest any en el ‘Día Vino D.O’ son: Almansa, Binissalem, Bullas, Calatayud, Campo de Borja, Cariñena, Catalunya, Cigales, Condado de Huelva, Jerez, Jumilla, La Mancha, Lanzarote, León, Málaga, Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda, Monterrei, Montilla-Moriles, Navarra, Pla i Llevant, Rías Baixas, Ribeira Sacra, Rueda, Sierras de Málaga, Somontano, Tacoronte-Acentejo, Toro, Txakolí de Álava, Txakolí de Bizkaia, Txakolí de Getaria, Uclés, Utiel-Requena, Valencia, Vinos de Madrid y Yecla.
 
Sobre CECRV: 
La Conferencia Española de Consejos Reguladores Vitivinícolas (CECRV) és l’associació sense ànim de lucre que representa a les denominacions d’origen de vi davant l’Administració General de l’Estat i davant les institucions de la Unió Europea, reconeguda pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació com interlocutor de l’Administració en matèria de figures de qualitat. CECRV forma part també de la European Federation of Origin Wines (EFOW), junt amb les organitzacions representatives de les indicacions geogràfiques de la resta de grans països productors europeus (França, Italià i Portugal, a més d’Espanya). 
 
Sobre el Día Vino D.O.: 
Movimiento Vino D.O. és la marca amb què la Conferencia Española de Consejos Reguladores Vitivinícolas es dirigeix al consumidor per difondre el concepte denominació d’origen i els valors que van units als vins amb D.O. Amb aquesta marca va sorgir el ‘Día Movimiento Vino D.O’ que en 2023 va canviar de nom i va passar a nomenar-se ‘Día Vino D.O’. Aquesta acció es va celebrar per primera vegada en 2017 i des de llavors, en les seves set edicions fins ara, ha aconseguit unit a milers de persones brindant pel vi amb denominació d’origen en diferents punts de l’Estat. Es tracta d’un dia per celebrar l’existència de les DO, la seva diversitat i la seva aportació a la societat.