La Festa Major de Gràcia tindrà 18 carrers guarnits i l’actriu Mercè Montalà en serà la pregonera (del 15 al 21 d´agost)

La Festa Major de Gràcia tindrà 18 carrers guarnits i Montalà en serà la pregonera

 

1509109_918895374800338_344079182077041021_n

 

 

 

 

 

 

L’actriu Mercè Montalà serà la pregonera de la Festa Major de Gràcia, que se celebrarà entre el 15 i el 21 d’agost, segons ha informat la Fundació Festa Major de Gràcia. Veïna del barri de Gràcia i actriu de doblatge, de teatre, cinema i televisió, Montalà pronunciarà el pregó de la festa des del balcó de la seu del districte el 14 d’agost, com és habitual.

L’actriu catalana se suma a la llista de pregoners de la festa més gran d’aquest històric barri barceloní que provenen del món de la interpretació com Sílvia Munt, Paco Morán o Joan Pera, entre altres. Es presenta com “una festa solidària”, segons el regidor del Districte de Gràcia, Raimundo Viejo, i la presidenta de la Fundació de la Festa Major, Carla Carbonell.

D’altra banda, un total de 18 carrers participaran en el concurs de carrers decorats, el mateix nombre que l’any passat, al qual se suma el carrer del Perill i enguany no es decora el de Camprodon. Els carrers decorats són l’actiu principal d’aquesta festa, gairebé bicentenària, i hi destaca el de “Joan Blanques de baix de tot” amb una pista d’aterratge; el de “Joan Blanques de baix”, amb un parc d’atraccions; el carrer de Berga, amb un circ, o el de Verdi, decorat segons l’estil tradicional del Japó.

Declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya, la Festa Major de Gràcia d’enguany té el mateix pressupost que l’any anterior, 500.000 euros, i una afluència de visitants de prop de 2 milions, segons algunes xifres de l’any passat.