La Film Symphony Orchestra presenta “Els Bridgerton, en concert” : diumenge 16 de gener, L’Auditori BCN (19h)

Film Symphony
 Orchestra 

presenta a Barcelona un nou programa especial:
Els Bridgerton, en concert 

 L’orquesta més cinematogràfica presenta un espectacle dedicat a la música de la exitosa sèrie de Netflix que s’ha convertit en tot un fenomen

 Un exclusiu programa que recull la música original del compositor Kris Bowers, juntament als singulars arranjaments de grans temes pop adaptats per a la sèrie a la sonoritat del s. XIX

 Una ocasió única que tindrà lloc el proper diumenge 16 de gener a L’Auditori de Barcelona (19h)

Descobreix el tràiler aquí
 
Film Symphony Orchestra continua recorrent la península amb la gira del seu nou espectacle, Fènix, dedicat a la millor música de cinema. Però aquest espectacle ha suposat la incursió de la orquestra en les bandes sonores de les sèries, i d’aquesta petita aventura ha sorgit un nou espectacle especial: amb Els Bridgerton en concert. La FSO proposa un monogràfic musical centrat en les composicions que il·lustren la sèrie romàntica que ha esdevingut un fenomen a Netflix que ha captivat a milions de persones a tot el món en aquests darrers mesos amb les aventures i desventures de la alta societat londinenca de principis del s. XIX.


Els Bridgerton en concert és una fantasia musical creada des de la sèrie: la seva música, l’estètica de la recreació televisiva de les novel·les de Julia Quinn donen contingut i forma a un concert molt especial i singular on la posada en escena estarà a l’alçada, amb els músics estaran caracteritzats amb vestuari de l’època, a l’estil Regència de la Anglaterra de principis del s. XIX, i amb una il·luminació que evocarà la màgia dels balls i les fastuoses festes, però també d’aquells moments més íntims i romàntics que només comptaven amb la delicada llum de les espelmes. 


Aquest spin off en tota regla de la FSO estarà conduït, com és habitual, pels comentaris del seu director, Constantino Martínez-Orts, que aportarà no només les curiositats musicals de cada obra, sinó que en aquesta ocasió inclourà alguns detalls al més pur estilo de l’enigmàtica veu de Lady Whistledown… els amants de la sèrie ja sabran del que estem parlant…
 


Una exquisida i sorprenent selecció musical amb música original i versions d’èxits pop actualsComo a la sèrie, el programa constarà de peces d’origen molt divers. Per un part, les de la música originalsignades pel compositor Kris Bowers, i per l’altre, els arranjaments per a quartet de corda de cançons d’artistes pop contemporanis.Pel que fa la música original, el programa del concert recull una selecció dels millors temes de la banda sonora de la sèrie composats per Bowers que, sense ser música clàssica estrictament, combina les sonoritats pròpies de l’època amb una sàvia i equilibrada elecció d’instrumentació, harmonies i  melodies, amb les que aporta multitud de petits matisos que la fan fresca i actual. Així, alterna peces como Flawless my dear; un tema inspirador que se construeix des de les cordes amb aires del barroc però fent ús d’harmonies més contemporànies,  amb temes com The Latest Whistledown, utilizat en els moments en els que sentim Lady Whistledown de fons descobrint les xafarderies i que la orquestra interpretarà atorgant el protagonisme a l’espectacular solo de  violí; o l’emotiu i evocador We could form an attachment, que comença amb els solos de cello i viola per avançar fins ser acompanyats per tota la orquestra. 

I per l’altra banda trobem les versions de hits d’alguns dels artistes pop més reconeguts del moment adaptats per a quartet de corda o per a duet de piano i cello que Kathy McMillen va arranjar pel Vitamin String Quartet i que sens dubte aporten a aquesta sèrie d’època un meravellós i sorprenent toc d’actualitat. La FSO n’ha fet una tria i a L’Auditori el proper 16 de gener sonaran èxits de les llistes comercials d’avui dia com Girls Like you deMaroon 5, Bad Guy de Billie Eilish, Thank You Next d’Ariana Grande, Wildest Dreams de Taylor Swift, Strange de Celeste o In My Blood de Shawn Mendes, entre d’altres.Els Bridgerton en concert”… tot un desplegament musical que farà les delícies tant dels amants d’Els Bridgerton com dels curiosos que desitgin descobrir una de las bandes sonores més suggeridores del moment.
 
Aquest concert tindrà lloc el proper diumenge 16 de gener, a les 19h a la Sala 1 Pau Casals de L’Auditori de Barcelona, amb un concert  d’una durada de 135 minuts (amb una pausa).


Entrades ja a la venda a: 
www.filmsymphony.es
https://www.auditori.cat/es/concierto-bridgerton