La Fira d’Art Modern i Antic celebrarà la sisena edició amb novetats i grans obres Del 4 al 8 de març

Lla sisena edició de la Fira d’Art Modern i Antic de Barcelona (FAMA). Enguany es podran veure obres de Fernando Botero, Jaume Plensa, Manolo Valdés i Juan Gris, de gran rellevància artística i històrica. També s’han programat activitats de difusió i promoció de l’art amb visites guiades per estudiants, xerrades i presentació de llibres. Del 4 al 8 de març les Reials Drassanes de Barcelona s’ompliran d’obres úniques en acollir la sisena edició de la Fira d’Art Modern i Antic de Barcelona (FAMA). Barcelona serà un any més capital artística gràcies a una àmplia mostra de patrimoni cultural presentada per una trentena d’expositors de galeristes i antiquaris de tota Espanya. En aquesta edició de FAMA es podran veure obres de Fernando Botero, Jaume Plensa, Manolo Valdés i Juan Gris, de gran rellevància artística i històrica. També s’exposaran joies, mobiliari, escultures, ceràmica, llibres i altres peces resultants d’un gran esforç de localització, recuperació, conservació i valorització d’aquest únic i ric patrimoni que captivarà els visitants.

Col·laboracions institucionals 
 
FAMA ha incrementat la seva col·laboració amb entitats i institucions vinculades a la cultura. Entre les novetats d’enguany destaquen la col·laboració amb  el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) mitjançant la qual la compra d’una entrada en qualsevol dels dos recintes donarà dret a accedir a l’altre, i també s’ha generat un lligam amb el Col·legi de Decoradors i Interioristes de Barcelona, que donaran valor a les obres d’art i antiguitats introduint-les en projectes d’interiorisme d’alt nivell. També s’ha anunciat que durant FAMA es podrà gaudir d’un projecte d’interiorisme en viu, que combinarà peces antigues amb moble actual. 
 
Comitè d’experts 
 
FAMA és la única fira especialitzada en art modern i antic d’Espanya que compta amb un comitè d’experts que garanteix l’autenticitat i la qualitat de totes les peces exposades. El comitè està integrat exclusivament per estudiosos, directors i restauradors d’institucions públiques i privades. Aquesta aposta pel control de les obres ha generat una gran relació de confiança amb els col·leccionistes i els museus públics i privats. 
 

Activitats complementàries 
 
Per complementar l’exposició artística de FAMA s’han programat un seguit d’activitats que fomentin el coneixement del patrimoni cultural i donin encara més valor a les visites a la fira. Estan previstes visites guiades amb estudiants universitaris d’Història de l’Art i Disseny. S’han organitzat xerrades i presentacions de llibres especialitzades. L’Associació per a l’Estudi del Moble (AEM) portarà el llibre “El moble popular a Catalunya” i avançarà detalls sobre el III Congrés Iberoamericà d’Història del Moble que se celebrarà a Barcelona el pròxim mes d’octubre.  

+ informació:
El programa detallat de l’esdeveniment està disponible a la nostra web www.famabarcelona.com
Le couple (2004) – Fernando Botero