La Fundació Antoni Tàpies premiarà amb entrada lliure els participants de la Marató de Donants de Sang (18 de gener)

DSC_1116

Per primera vegada, una de les grans institucions museístiques del país, la Fundació Antoni Tàpies, es solidaritza amb la Marató de Donants de la Sang, organitzada pel Banc de la Sang, i que enguany se celebra el divendres 17 de gener. La Fundació Antoni Tàpies cedirà la planta superior del seu edifici com a seu de la Marató i premiarà amb entrada lliure al museu durant la jornada a tots els donants que hi participin.

Els donants podran accedir a l’exposició retrospectiva de l’artista català Antoni Tàpies. Col·lecció, # 6 i al projecte co-organitzat amb Hangar, Idensitat i la Sala d’Art Jove titulat FAQ: Zona de preguntes freqüents, una panoràmica de l’art emergent a la ciutat de Barcelona. Amb motiu del muntatge de la Marató, per tant, el museu tindrà deshabilitades la Sala Superior del museu, el Servei de Biblioteca i l’Auditori des de les 15.00 h del dia 16 fins a les 12.00 h del dia 18 de gener del 2014. Als visitants que no siguin donants, se’ls aplicarà una tarifa reduïda.

Entre les personalitats que és previst que participaran a l’acte i visitaran la seu de la Marató a la Fundació Antoni Tàpies hi ha la consellera de Benestar Social i Familia, Neus Munté, i no es descarta la presència de l’Alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

La Marató té l’objectiu d’aconseguir 5.000 donacions.

Després de les vacances de Nadal és quan les reserves de sang estan en el punt més baix, per això s’ha organitzat una Marató de Donants de Sang del 17 al 24 de gener, que té l’objectiu d’aconseguir 5.000 donacions. La Fundació Antoni Tàpies també ha volgut sumar’s-hi, i divendres 17 de gener i dissabte 18 de 10 a 21 hores, serà un dels punts on acostar-se a donar sang. Durant la resta de la Marató, els ciutadans podran donar sang als hospitals Germans Trias i Pujol de Badalona, al Clínic, Sant Pau i Vall d’Hebron de Barcelona, al Josep Trueta de Girona, a l’Hospital de Bellvitge, a l’Arnau de Vilanova de Lleida, a la Fundació Althaia de Manresa, a l’Hospital Sant Joan de Reus, al Joan XXIII de Tarragona, a la Mútua de Terrassa i a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

Amb l’eslògan “Siguis el donant que siguis, comparteix la teva sang”, l’esdeveniment s’ha concebut com una gran festa de la donació en què la ciutadania serà la protagonista. Qui vulgui col·laborar-hi podrà fer-ho donant sang o bé difonent la necessitat de donar sang a través dels seus contactes a les xarxes socials o simplement a través del correu electrònic. Per tant, tothom podrà contribuir a la Marató. Es necessiten 1.000 unitats de sang diàries per atendre les necessitats dels pacients, ja que una de cada 10 persones hospitalitzades necessita una transfusió sanguínia, i es calcula que un 25% de la població necessitarà rebre sang o un component sanguini durant la seva vida.

Crèdit imatge anexa:

Imatge de sala de l’exposició Antoni Tàpies. Col·lecció # 6 © Fundació Antoni Tàpies 2014.