La Fundació Catalunya La Pedrera presenta la primera gran exposició retrospectiva del fotògraf William Klein a Barcelona del 6 de març i fins al 5 de juliol

L’exposició  ‘William Klein. Manifest’ mostra totes les facetes de Klein com a artista total – fotogràfica, pictòrica, gràfica i cinematogràfica- sovint desconegudes pel gran públic

William Klein (Nova York, 1928) és un dels referents més importants de la fotografia contemporània. A finals dels anys cinquanta va revolucionar aquest mitjà i va posar les bases d’una estètica moderna que continua vigent 

L’exposició es podrà visitar a partir a La Pedrera

William Klein (Nova York, 1928) és un dels últims referents vius de la fotografia contemporània. A finals dels anys cinquanta va revolucionar la història de la fotografia i va posar les bases d’una estètica moderna que segueix sent actual. Pioner de la fotografia de carrer, Klein va utilitzar la càmera sense sotmetre’s a cap norma, amb la qual cosa va contribuir a desmuntar les convencions, els usos i les maneres establertes fins aleshores en la fotografia. La Fundació Catalunya La Pedrera i la Fundación Telefónica presenten i produeixen ‘William Klein. Manifest’, la primera gran retrospectiva dedicada al fotògraf novaiorquès William Klein a Barcelona i que es podrà visitar fins al 5 de juliol a La Pedrera. 

La Directora general de la Fundació Catalunya La Pedrera Marta Lacambra ha declarat durant la roda de premsa d’avui que aquesta exposició “marcarà un abans i un després” i s’ha felicitat per la col·laboració amb la Fundació Telefònica, qui exposa a Madrid la darrera exposició produïda per la Fundació Catalunya La Pedrera dedicada al vídeo artista americà Bill Viola

L’exposició ‘William Klein. Manifest’ es presenta a Barcelona, després del seu pas per Madrid a l’Espacio Fundación Telefónica, un recorregut per la carrera del fotògraf nord-americà afincat a París: des dels seus inicis als anys cinquanta amb les abstraccions fotogràfiques fins als contactes pintats, passant pels llibres de fotografia de referència de grans ciutats i el cinema i la imatge de moda.

william klein
marga i sergi

‘William Klein Manifest’ està comissariada per Raphaëlle Stopin, crítica d’art i comissària independent, qui ha afegit durant la roda de premsa que aquesta exposició “és única per mostra documents inèdits com la maqueta del llibre Nova York creada i executiva íntegrament per William Klein”.  

 La mostra proposa unir tots els segments de l’obra pictòrica, fotogràfica, gràfica i cinematogràfica de Klein per a conèixer-lo com a artista total. La mostra reuneix més de 200 peces entre pintures, fotografies, documents —alguns inèdits—, pel·lícules, maquetes i prototips per mostrar les diferents, i sovint desconegudes, facetes d’un artista en el qual sovint només es pensa com a fotògraf. 

Amb aquesta exposició, la Fundació Catalunya La Pedrera continua amb la línia de la recuperació de la memòria dels fotògrafs més destacats del segle XX que va iniciar amb Colita (2014), Pomés (2015), Catany (2016), Miserachs (2018), Cualladó (2019) i ara, el seu precursor internacional i gran referent, William Klein (2020). 

La Fundació Catalunya La Pedrera promou activitats culturals que fomenten les arts i el pensament i que busquen reflexionar per aconseguir una societat més justa. Promou el talent, la creació i l’educació i conserva el patrimoni natural i cultural.

Més informació: https://www.fundaciocatalunya-lapedrera.com/ca/exposicions/william-klein-manifest