La Fundació GAEM celebra el seu 10è aniversari amb el concert «Deu anys creient en la recerca» el proper 15 d’octubre al Gran Teatre del Liceu

 

Banner-1200x1697

 

 

 

 

 

 

 

 

GAEM es consolida després de la seva trajectòria d’una dècada com a entitat innovadora

La Fundació GAEM celebra el seu 10è aniversari amb el concert «Deu anys creient en la recerca» el proper 15 d’octubre al Gran Teatre del Liceu

• GAEM porta impulsant la recerca biomèdica des de fa una dècada per a la detecció precoç i la curació de l’Esclerosi Múltiple i fa una crida per recaptar fons i seguir avançant en la seva tasca.

• La entitat dedica el 82% de la recaptació als projectes d’investigació que impulsa mitjançant el seu model d’acceleració pràcticament únic a Europa.

 El proper 15 d’octubre la  (GAEM) celebra el seu 10è aniversari amb un concert solidari “ Teatre del Liceu en companyia dels amics de la Fundació i amb el els quals destaca el Liceu, que ha cedit els seus espais a l’entitat.

Actuaran Patxi Leiva, cantautor de pop, rock i rumba; el Cor Carlit, la formació estable de gospel més antiga en l’àmbit autonòmic i estatal i el Dr. Walt Whitman, director del Soul Children of Chicago.
L’entrada-­‐donatiu es pot adquirir a la pàgina oficial del Gran Teatre del Liceu i a Ticketmaster.

A més, per a totes aquelles persones que vulguin col·∙laborar i no puguin assistir al concert, s’ha establert una fila 0, les aportacions es poden realitzar al següent compte: “la Caixa” ES69 2100 0879 77 02 00324415.

El 10è Aniversari de la Fundació GAEM
La Fundació GAEM, ubicada al Parc Científic de Barcelona (PCB), es constitueix en 2006 per un grup d’afectats d’aquesta malaltia, amb l’objectiu principal de impulsar la innovació biomèdica per a la detecció precoç i la curació de l’Esclerosi Múltiple.
Durant aquests deu anys l’entitat s’ha posicionat com l’única a Espanya i pràcticament l’única a Europa que accelera i mentoriza projectes d’investigació amb l’objectiu de trobar la cura de l’Esclerosi Múltiple i ajudar els pacients d’aquesta patologia neurodegenerativa. “Deu anys creient en la recerca”: projectes accelerats per GAEM
L’objectiu principal del concert del 10è aniversari és recaptar fons per a la investigació en Esclerosi Múltiple. Actualment, els projectes que impulsa l’Acceleradora de GAEM són: • Tolerància immune, IDIBAPS – Hospital Clínic de Barcelona: dendrítiques polsades amb pèptids de la mielina per regular l’atac autoimmune sobre la mateixa. Actualment es troba en fase I amb humans. Està sent finançat per Obra Social «la Caixa» i mentoritzat i cofinançat per la la Fundació GAEM.

• AP-­‐1 d’Ankar-­‐Pharma: És una molècula que té com a funció la neuroprotecció i reposició de la mielina. Actualment es troba en fase preclínica, s’està desenvolupant amb animals, així com amb biòpsies d’origen humà. Cofinançat i mentoritzat per la Fundació GAEM.

• BN201 de Bionure: És la primera molècula de la seva classe que prevé el dany axonal i promou la supervivència de les cèl·∙lules neuronals. Actualment ha finalitzat el desenvolupament preclínic i entrarà en fase clínica per avaluar l’eficàcia i seguretat en humans a finals de 2016. Projecte mentoritzat per GAEM.

Perspectives de futur
GAEM fa una crida per créixer i impulsar més projectes i seguir avançant cap al camí de la curació de l’Esclerosi Múltiple. L’entitat pretén anar augmentant el nombre de col·∙laboradors i projectes d’investigació.

Què és l’Esclerosi Múltiple?
És una malaltia autoimmune, degenerativa, crònica i inflamatòria del sistema nerviós central: la substància que envolta les fibres nervioses del cervell i de la medul·∙la espinal, que es denomina mielina, s’ha deteriorat i presenta cicatrius (esclerosi). Entre altres efectes, l’afectat pot veure reduïda la seva mobilitat i acostuma a manifestar-­‐se en edats compreses entre els 20-­‐40 anys, pel que és la segona causa de discapacitat entre els adults joves, després dels accidents de trànsit. Afecta aproximadament a 1 de cada 1.000 persones, en particular a dones. A Catalunya hi ha unes 8.000 persones afectades, en Espanya al voltant de 47.000, 600.000 en Europa i 2.500.000 casos al món.