ActividadesActualidadExposiciones

La Fundació Mies van der Rohe presenta, de l’11 al 26 de novembre, l’última gran intervenció del programa 2023 al Pavelló Mies van der Rohe: Politics and Architecture, del professor, arquitecte i historiador Dietrich Neumann.


«POLITICS AND ARCHITECTURE»
Dietrich Neumann
Intervenció artística + publicació científicaDietrich Neumann posa en qüestió la lectura establerta i desvela les grans
contradiccions del context polític en la gènesi del Pavelló Alemany

Exposició de l’11 al 26 de novembre del 2023 al Pavelló Mies van der Rohe
Inauguració dissabte 11 a les 12:00 h: conversa Dietrich Neumann amb Gil Toll

La Fundació Mies van der Rohe presenta, de l’11 al 26 de novembre, l’última gran intervenció del programa 2023al Pavelló Mies van der Rohe: Politics and Architecture, del professor, arquitecte i historiador Dietrich Neumann.

La intervenció Politics and Architecture ens arriba poques setmanes després d’El Marge, i s’enfoca també en el moment de l’Exposició Internacional del 1929, donant-nos a conéixer el confús context polític de la gènesi i l’execució del Pavelló dissenyat per Ludwig Mies van Rohe i Lilly Reich. La recerca de Dietrich Neumann revela dades que qüestionen si el Pavelló va ser la representació de la jove democràcia de la República de Weimar i del seu aval a l’arquitectura moderna que sovint s’assumeix.

Les intervencions que proposa ara Neumann al Pavelló –una nova bandera, les inscripcions frontals del Pavelló, lataula del llibre de visites desproveït de dignataris alemanys– a més de la producció d’una nova publicació homònima que recull la recerca científica i les fotografies en les que ha basat la recerca, ens conviden a trobar al Pavelló alguns elements que hi havia abans, d’altres que hi al·ludeixen i a reflexionar sobre el pes dels símbols i la precarietat de les seves interpretacions històriques.