Teatro

La Gleva “El Percebeiro” Del 13 al 30 de desembre

Cartell Percebeiro 30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L’actor, creador i productor David Menéndez estrena dijous 13 de desembre al Teatre La Gleva  “El Percebeiro y otros relatos sobre el no me voy a caer, un text sobre la resistència, la caiguda i la humanitat esguerrada. Es tracta de la primera peça ideada, interpretada i escrita en la seva totalitat per Menéndez. Les primeres passes de la creació de l’espectacle van poder veure’s fa dos anys a Croquis BCN de l’Obrador de Dramatúrgia de la Beckett i ha tingut una lectura dramatitzada a la Universidad de Los Andes de Bogotà. Serà a Barcelona fins el 30 de desembre.

 

La filosofia del ‘no cauré’

M’importen una merda els superherois. L’únic superheroi que m’interessa és el que té símptomes d’estar ‘esguerrat’. Perquè l’ésser humà en tant que ésser humà és un esguerrat. I dins de les espècies animals l’homo sapiens és l’espècie dels esguerrats. I per tant la història de la humanitat és la història de la gran “esguerrada”.

Fem figa per tot arreu des de l’inici dels temps. I allà vaig, això és el que m’interessa: allò que no és perfecte, allò que va coix, allò que cau. L’ésser humà com l’»esguerrat». L’ésser humà com el caigut. La caiguda com el lloc comú de tots els humans. La caiguda com a símptoma d’humanitat. I és d’això que us vull parlar. Per això he vingut aquí. La filosofia del no cauré és el millor pretext per parlar de la caiguda.

David Mendéndez, biografia

Menéndez, forma parte des de 2011 de PROJECTE NISU, companyia de creació contemporània afincada a Barcelona, responsable dels muntatges “Vamos a por Guti” (Versus Teatre i Teatre Gaudí de Barcelona, primer premi del jurat Scena Simulacro de la Sala Triángulo de Madrid), “Bostezo 2.0” (Teatre Lliure de Barcelona), “Shell “(premi Adrià Gual 2014, Festival Grec 2014). Productor i actor a “La revolta dels àngels” al Teatre Akadèmia de Barcelona i al Teatre Romea i a “Broken heart story”, estrenada a la Sala Atrium. També l’hem vist al  “Don Juan Tenorio” dirigit per Enric Cusí i Joan Arqué), a la multipremiada “Fuenteovejuna: breve tratado sobre las ovejas domésticas” de la companyia Obskené; F.A.M.Y.L.I.A” de Paula Ribó (The Mamzelles Teatre, Sala Atrium de Barcelona); “Boquitas pintadas” de Manuel Puig (dir. Juan Pablo Mirando, Chorma Teatre, Sala Versus/Barcelona), “EL REI LEAR” de W. Shakespeare (dir. Lluís Pasqual, Teatre LLiure de Barcelona) o “Kide Kits and Monkeys” d’Iván Morales estrenat a Terrats en Cultura de Barcelona.

 

FITXA ARTÍSTICA 

Dramatúrgia i interpretació: David Menéndez

Catalitzador escènic: Jorge Gallardo

Escenografia i vestuari: Judit Colomer Mascaró

Ajudant de direcció: Lua Anaya

De dimecres a dissabte a les 20:30h

Diumenges a les 19h

ENTRADES AQUÍ