La gran nit de Dagoll Dagom, més de 100 artistes i mig segle de musicals en un espectacle únic al Festival Grec 11, 12 i 13 de juliol

‘La gran nit de Dagoll Dagom’, més de 100 artistes i mig segle de musicals en un espectacle únic al Festival Grec

Les nits de l’11, 12 i 13 de juliol, Dagoll Dagom estrena La gran nit de Dagoll Dagom al Festival Grec 2024, un concert multitudinari on 27 artistes que han format part de la companyia, 40 músics i 20 cantaires repassaran les escenes i cançons més exitoses dels seus musicals

L’espectacle, dirigit per Daniel Anglès, amb direcció musical de Joan Vives i direcció coreogràfica d’Ariadna Peya, tindrà música en directe a càrrec de l’Original Soundtrack Orquestra i comptarà amb artistes com Roger Berruezo, Pep Cruz, Elena Gadel, Carlos Gramaje, Àngels Gonyalons, Albert Guinovart, Ivan Labanda, Mercè Martínez, Ferran Rañé, Ana San Martín i Nina

L’actuació recuperarà gairebé 100 peces de vestuari de les produccions històriques de la companyia, que han estat dissenyades i adaptades per Montse Amenós i Maria Albadalejo
La gala serà el tret de sortida dels actes que commemoraran el mig segle de vida i el comiat final de la companyia

Dagoll Dagom dirà adeu definitivament als escenaris amb l’estrena de Mar i Cel, el seu musical més emblemàtic, al setembre al Teatre VictòriaCartell de l’espectacle La gran nit de Dagoll Dagom.

Els pròxims 11, 12 i 13 de juliol Dagoll Dagom, la icònica companyia catalana, torna al Festival Grec de Barcelona 2024 per celebrar els seus 50 anys de trajectòria amb l’estrena de La gran nit de Dagoll Dagom, un concert multitudinari que repassarà les escenes i les músiques més exitoses dels muntatges que han interpretat al llarg d’aquest mig segle de vida i que l’han posicionat com el gran referent del teatre musical català.

Durant tres nits, la companyia omplirà l’amfiteatre del Teatre Grec amb una quarantena de músics i vint cantaires de l’Original SoundTrack Orchestra (OSTO), encarregats de versionar en directe les bandes sonores dels diferents musicals. Serà protagonitzat per vint-i-set artistes que han passat per Dagoll Dagom des de l’estrena del primer espectacle l’any 1974.

La gala musical, sota la direcció escènica de Daniel Anglès, la direcció musical de Joan Vives i la direcció coreogràfica d’Ariadna Peya, comptarà amb els artistes següents: Víctor Arbelo, Roger Berruezo, Anna Castells, Mariona Castillo, Haley Diallo, Xavi Fernández, Guillem Fole, Helena Gispert, Eloi Gómez, Carlos Gramaje, Pol Guimerà, Júlia Jové, Mercè Martínez, Pep Molina, Muntsa Rius, Ana San Martín, Isabel Soriano, Mone Teruel, Albert Triola i Teresa Vallicrosa. Amb la col·laboració especial de Pep Cruz, Elena Gadel, Àngels Gonyalons, Albert Guinovart, Ivan Labanda, Ferran Rañé i Nina.

Un dels moments més esperats de la cita serà l’aparició d’Alèxia Pascual (Blanca) i Jordi Garreta (Saïd), els dos protagonistes del nou muntatge de Mar i Cel que Dagoll Dagom estrenarà el pròxim 14 de setembre al Teatre Victòria. També hi seran la resta de la companyia de Mar i Cel 2024.
Seran tres vetllades musicals commemoratives que ja tenen totes les entrades exhaurides i que faran viatjar al públic a través de la història de la companyia i d’espectacles tan emblemàtics com AntavianaNit de Sant JoanGlups!!El MikadoFlor de nitEls pirates o Mar i cel.

L’espectacle també recuperarà el vestuari històric que ha guarnit els actors de la companyia al llarg de les diverses produccions. L’escenògrafa i figurista Montse Amenós – que ha treballat amb Dagoll Dagom des de l’any 1978 – i Maria Albadalejofirmen el disseny del nou vestuari i l’adaptació de les peces de roba originals que han recuperat i arreglat pel Grec 2024. Durant la gran gala musical, es podran veure uns 100 figurins de totes les èpoques.

L’estrena de La gran nit de Dagoll Dagom al Grec, festival on Dagoll Dagom ja ha actuat en cinc ocasions – amb els muntatges AntavianaGlups!!El MikadoHistorietes i La Perritxola-, és el tret de sortida als actes que ha preparat la companyia per celebrar el seu 50è aniversari i acomiadar-se definitivament dels escenaris de Catalunya.Fitxa artística

Direcció: Daniel Anglès
Direcció musical i director convidat de l’orquestra: Joan Vives
Direcció coreogràfica: Ariadna Peya 
Adjunt de direcció: David Pintó
Direcció del cor: Albert Torrebella Belén Clemente 
Orquestra i cor: Original SoundTrack Orchestra (OSTO) amb el suport de l’ESMUC
Pianistes: Marc García i Jordi Castellà
Orquestracions: Joan Vives, Sergi Cuenca, Albert Guinovart, Andreu Gallén i Àlex Martínez 
Idea i creació: Daniel Anglès, Joan Lluís Bozzo, Anna Rosa Cisquella, Miquel Periel, Joan Vives i David Pintó 
Disseny escenografia i vestuari gala: Montse Amenós Maria Albadalejo 
Disseny il·luminació: David Bofarull (AAI) 
Disseny so: David Casamitjana 
Disseny audiovisuals: Joan Rodón
Producció artística: Anna Rosa Cisquella 
Producció executiva: Macarena García
Direcció tècnica: Agustí Custey (Titín) 
Administració: Natàlia Obiols 
Comunicació i ajudant de producció: Anna Candelas
Ajudant de comunicació: Clara Badia
Ajudant de producció: Mireia Farrarons
Auxiliar de producció: José Luís Segador 
Artistes: Víctor Arbelo, Roger Berruezo, Anna Castells, Mariona Castillo, Haley Diallo, Xavi Fernández, Guillem Fole, Helena Gispert, Eloi Gómez, Carlos Gramaje, Pol Guimerà, Júlia Jové, Mercè Martínez, Pep Molina, Muntsa Rius, Ana San Martín, Isabel Soriano, Mone Teruel, Albert Triola i Teresa Vallicrosa
Amb la col·laboració de: Pep Cruz, Elena Gadel, Àngels Gonyalons, Albert Guinovart, Ivan Labanda, Ferran Rañé, Nina, Jordi Garreta, Alèxia Pascual i la companyia de Mar i Cel 2024
Una coproducció del Grec 2024 Festival de Barcelona i Dagoll Dagom


Dagoll Dagom, mig segle dalt dels escenaris
Aquest 2024, la companyia de teatre Dagoll Dagom celebra els 50 anys d’existència i el comiat definitiu dels escenaris. Al llarg de tots aquests anys, la companyia catalana ha posat en escena espectacles que han deixat empremta a la memòria col·lectiva de diverses generacions: AntavianaFlor de NitMar i Cel o Cop de Rock són alguns exemples teatrals que s’han alternat amb la gravació de sèries de televisió tan populars com Oh, Europa! o La memòria dels Cargols
Dagoll Dagom ha treballat per introduir i assentar el teatre musical tant a Catalunya com a l’Estat Espanyol i arreu del món. Amb els 50 anys de trajectòria ha contribuït enèrgicament al creixement del teatre musical arreu del territori amb la creació de nous públics i a la formació de noves generacions d’actors, actrius i professionals artístics que s’han incorporat al sector del teatre musical. Al llarg de la seva història han fet 34 espectacles -23 d’ells, musicals- i més de 8.300 funcions per les quals han passat més de 4.750.000 espectadors.
Dagoll Dagom assajant Glups al Festival Grec de l’any 1983. 
Els actes de celebració del 50è aniversari
Dagoll Dagom ha preparat diferents accions al llarg de l’any per celebrar els seus 50 anys i compartir amb el públic els records i experiències acumulades durant aquest mig segle.
El tret de sortida d’aquesta celebració serà l’11, 12 i 13 de juliol al Festival Grec de Barcelona amb la gala commemorativa La gran nit de Dagoll Dagom.
Un altre dels actes commemoratius serà una exposició-instal·lació que ocuparà el vestíbul i diferents espais del Teatre Victòria i que relatarà la trajectòria de Dagoll Dagom a través de fotografies, textos evocadors, materials i vestuaris.
La companyia també està preparant un catàleg commemoratiu especial que capturarà els moments més significatius de la seva destacada història teatral. Un record immersiu de l’univers Dagoll Dagom que inclourà imatges visuals de la darrera producció de Mar i Cel, així com una crònica apassionant de la trajectòria d’una de les companyies catalanes més transcendentals, amb emotives declaracions dels membres de l’equip de direcció.
La música també tindrà un paper destacat en la celebració dels 50 anys, amb l’edició d’un LP doble en format vinil amb els millors temes musicals de Dagoll Dagom.
L’estrena, el 14 de setembre al Teatre Victòria, de la nova i última versió de l’emblemàtic musical Mar i Cel, encapçalat per Jordi Garreta (Saïd) i Alèxia Pascual(Blanca), serà el plat fort d’aquest any commemoratiu i suposarà el comiat definitiu dels escenaris de Dagoll Dagom. El nou Mar i Cel, dirigit per Anna Rosa Cisquella i Miquel Periel, i amb direcció original de Joan Lluís Bozzo, comptarà amb un total de 20 intèrprets i una orquestra formada per 13 músics. 
La temporada 2024-2025 serà l’última oportunitat per veure en directe el musical més emblemàtic de Catalunya, un retorn esperat que, actualment, acumula més de 100.000 entrades venudes, que ja ha esgotat les funcions destinades a públic escolar i que acaba d’obrir la venda d’entrades per les funcions d’aquest Nadal.