LA IMPORTÀNCIA DE SER FRANK (del 16 desembre al 17 de gener de 2016) Teatre Akadèmia

20151119154153711_540_398_1_0

 

 

 

 

 

 

 

LA IMPORTÀNCIA DE SER FRANK

Del 16 desembre al 17 de gener de 2016

Estrena: dimecres 16 desembre, 20:30h

Primera producció pròpia de la temporada 15-16 del Teatre Akadèmia

La importància de ser Frank d’Oscar Wilde

Una intel·ligent, sorprenent i mordaç comèdia

Una obra dirigida per Emilià Carilla i interpretada per Enka Alonso, Cristina Cervià, Sílvia Forns, Marc García Coté, Àngela Jové, Toni Mas, Victor Pi i Jordi Vaqué.

La importància de ser Frank, un dels textos de més èxit i reconeixement d’Oscar Wilde, es podrà veure aquestes festes de Nadal (del 16 de desembre al 17 de gener) al Teatre Akadèmia. Una obra ubicada a l’Anglaterra de l’època victoriana que encara provoca la joia als espectadors d’avui dia.

Una obra trepidant, de diàleg àgil i argument sorprenent que ens transporta a un intrigant i vital viatge de persecucions rere la confusa situació que ha creat la doble personalitat inventada per Jack. En La importància de ser Frank Oscar Wilde interpel·la amb ironia l’intel·ligència, els costums i la serietat de la comunitat de la seva èpoc, tot creant una mordaç comèdia sobre l’enfoc social de les relacions amoroses.

La trama es desenvolupa al voltant del personatge protagonista Jack, que inventa un germà fictici “Frank” per poder anar a divertir-se a la ciutat quan vol fugir del la seva vida tranquil·la i respectable al camp, on exerceix com a tutor de la seva bella cosina Cecily. “Frank”, esdevé a la metròpoli, un jove dissolut i extravagant. No obstant això, l’objectiu del viatge a Londres que realitza només començar l’obra, és el de proposar matrimoni a la cosina del seu gran amic Algernoon. La noia es llença entusiasmada a la proposta, però la mare, la temible Lady Bracknell, té altres plans per a la seva filla Gwendoleen.

Segons Emilià Carilla, el director del muntatge, ‘mai Oscar Wilde fou tan frank com el dia que va dibuixar la perla més preuada del seu repertori de comèdies. Les seves paraules, la seva vida, traspassen, més d’un segle tan fresques com el dia a dia. Algú va dir que Mr Wilde era el primer Home Modern… és mes que això, és la Veritat que no mor.

En La importància de ser Frank brilla la joia d’un tipus de vida on els desitjos no només poden ser realitzats sinó que poden conviure tots plegats, sense prejudicis, sense límits , sense final!’.

LA IMPORTÀNCIA DE SER FRANK

Del 16 de desembre al 17 de gener de 2016

De dimecres a diumenge a les 20.30h.

Dies 24 i 31 de desembre la funció serà a les 18h

Espectacle en català