La Llegenda de Sant Jordi

 

Sant Jordi, patró de Catalunya

 

 llegenda_casa_punxes_pepenavarro_710x379

 

 

 

 

Sant Jordi, patró de Catalunya des del segle XIX, va esdevenir símbol del territori català amb la Renaixença, moviment polític i cultural que va recuperar els signes d’identitat catalans.

 

 Temps era temps, un drac terrible atemoria els habitants d’un poblet de Catalunya anomenat Montblanc. El drac causava estralls en la població i devorava els animals de pastura de la vila. 

Per calmar l’ira del drac, els habitants van decidir que cada dia sacrificarien una persona, escollida per sorteig, i li oferirien com a senyal de bona voluntat.

Però un dia, a la filla del rei li va tocar ser el sacrifici. Quan el drac l’anava a engolir, va aparèixer un formós cavaller per enfrontar-se a la bèstia. Era Sant Jordi, que li va clavar la seva llança, i de la sang del drac va sorgir un roser de roses vermelles.

El seu va ser un gest desinteressat i valent que va canviar la història del poble i va donar naixement a la nostra llegenda, ja que des d’aleshores, a Catalunya és costum regalar una rosa a la persona estimada. Sant Jordi, patró de Catalunya des del segle XIX, va esdevenir símbol del territori català amb la Renaixença, moviment polític i cultural que va recuperar els signes d’identitat catalans.