La nit de Helver (del 18 de novembre al 13 de desembre de 2015) Sala Atrium

1446052231

 

 

 

 

 

Alba Florejachs i Sergi Torrecilla protagonitzen La nit de Helver, un text de l’ autor polonès Ingmar Villqist que forma part d’una trilogia sota el títol d’ Els anaerobis. Una trilogia que tracta sobre les relacions humanes complexes i problemàtiques entre persones disminuïdes, física o psíquicament, amb persones aparentment normals que guarden en el seu passat la causa del seu trastorn.

La nit de Helver transcorre en una de les nits més horribles de la història europea contemporània, la coneguda com la nit dels vidres trencats, Kristallnacht, que precisament va ocórrer un novembre de fa 77 anys.

El director txec Pavel Bsonek ha produït i col·laborat en més de 35 obres. Aquesta és la segona vegada que adapta aquesta obra d’ Ingmar Villqist, la primera vegada va realitzar-la al seu país natal juntament amb la companyia Kaspar.

Un drama íntim, “apretat com el puny d’un nen quan te por”. Un menjador, un parell de persones i darrera la finestra ja arriba la destrucció.
Aquesta història té el seu origen al nostre passat en un país europeu inconcret als anys trenta, quan el règim feixista aconsegueix fer-se amb el poder.
Un home i una dona han creat una relació estranya entre ells basada en la dependència: Helver és un malalt mental i Karla entén que dedicar-se a ell és una manera de fer penitència ja que en un moment de la seva vida va donar a llum un nen malalt al qual va abandonar. Ara tots els sentiments de la dona es projecten en aquest jove, sense ser-ne ni mare ni germana.
El menjador, fins ara un refugi segur per la Karla i el Helver, es converteix en un parany per a tots dos.

FITXA ARTISTICA

Text: Inqmar Villqist
Direcció: Pavel Bsonek
Intèrprets: Alba Florejachs, Sergi Torrecilla
Disseny llums: František Fabián
Música: Michal Pavlíček
Escenografia: Xesca Salvà
Disseny gràfic: Gregorio Soria
Idioma: Català
Durada: 90 minuts

Informació pràctica

Del 18 de novembre al 13 de desembre de 2015
De dimecres a dissabte a les 21.00h
Diumenges a les 19.00h. / DIUMENGE 29 NO HI HA FUNCIÓ
Venda d’entrades: Entradium (www.entradium.com) i a la taquilla de la Sala Atrium.
Reserves: reserves@atrium.cat