La Nit dels Museus a l’Institut del Teatre (dissabte 16 de maig, de sis de la tarda a 1 de la matinada)

La Nit dels Museus a l’Institut del Teatre

Actuació CSD 3 LA NIT DELS MUSEUS. Foto Jordi Parra

 

 

 

 

 

 

 

Dissabte 16 de maig, de sis de la tarda a 1 de la matinada

•La indumentària escènica és la protagonista amb les mostres dedicades al vestuari de la companyia Gelabert-Azzopardi i de l’artista Maria Elena Roqué

•Prop de dos-cents alumnes de les escoles d’art dramàtic i de dansa de l’Institut del Teatre prenen part en més de cinquanta actuacions

•Els tallers familiars de dansa s’incorporen a la programació per a tots els públics

Barcelona, 13 de maig 2015.- L’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona s’afegeix per tercer any consecutiu a les activitats programades per La Nit dels Museus, que tindrà lloc el dissabte 16 de maig.

El Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques (MAE) organitza les visites guiades a la mostra de la col·lecció d’indumentària de la Companyia Gelabert Azzopardi, i a l’exposició de vestits-personatge de l’artista Mariaelena Roqué DespullesDespullades.

Les creacions de Lydia Azzopardi per a la coreografia Useless es podran veure en forma d’instal·lació interpretats per la recent graduada en Escenografia Elisabet Siles. La col·lecció de la companyia és una de les recents donacions que ha rebut el MAE i que ha suposat incorporar 200 peces noves al seu fons d’indumentària.

Per la seva banda, l’artista multidisciplinar i performer, Mariaelena Roqué, oferirà dues vistes comentades (20 i 22 h) a la seva retrospectiva DespullesDespullades, amb un centenar de vestits-personatge creats per a espectacles com els de Carles Santos.

Les actuacions en viu seran a diversos espais de l’edifici i a l’aire lliure a la plaça de la façana principal amb mostres del treball de prop de dos-cents alumnes de les escoles d’art dramàtic i de dansa del centre.

El programa convida a la participació del públic amb el taller de dansa integrada adreçat a persones amb o sense diversitat funcional, sense límit d’edat, mentre que el taller de dansa contemporània amb percussió està dirigit a nens d’entre 5 i 12 anys.

Dissabte 16 de maig, de 18 h a 1 de la matinada

La Nit dels Museus a l’Institut del Teatre

Plaça Margarida Xirgu, s/n

Entrada lliure