La pell fina’, la comèdia d’èxit de Carmen Marfà i Yago Alonso, torna aquest estiu al Teatre Borràs Del 29 de juny al 29 de juliol‘La pell fina’, la comèdia d’èxit de Carmen Marfà i Yago Alonso, fa el salt al Teatre Borràs després d’una gira a més de 30 ciutats i dues temporades exhaurint totes les localitats a la Sala Flyhard de Barcelona.

Protagonitzada per Ángela Cervantes, Biel Duran, Francesc Ferrer i Laura Pau, l’obra reflexiona sobre les veritats incòmodes, la maternitat, el talent o les relacions de parella.

Els creadors d’èxits teatrals com ‘Ovelles’ i ‘Instruccions per enterrar a un pare’, proposen un nou retrat generacional dels qui s’acosten als 40 anys amb tota una sèrie d’expectatives i somnis frustrats.

L’espectacle farà temporada al Teatre Borràs del 29 de juny al 29 de juliol.

El Nacho i la Miranda, una jove parella de Barcelona, visiten uns amics que acaben de ser pares per conèixer el petit Jan. Tot sembla anar bé fins que el Nacho etziba, sense pensar gaire, que el nadó de l’Eloi i la Sònia és “lleig”. Aquest és el punt de partida de La pell fina, una obra escrita i dirigida per Carmen Marfà i Yago Alonso que protagonitzen per Biel DuranFrancesc FerrerLaura Pau i Ángela Cervantes (guanyadora del Premi Teatre Barcelona a la Millor Interpretació Revelació per aquest paper). 

Després d’esgotar totes les localitats en dues temporades a la Sala Flyhard i d’una extensa gira per Catalunya, fa el salt al Teatre Borràs del 29 de juny al 29 de juliol.

És necessari dir sempre la veritat?«És necessari dir sempre la veritat?«. Aquest és un dels dilemes que porten a escena els dramaturgs i que servirà als protagonistes per fer aflorar totes les veritats que fins ara no s’han dit: les que es diuen per necessitat, però també aquelles que es diuen per atacar i contraatacar aquest sincericidi. 

La pell fina és una comèdia que parla de tot allò que no estem preparats per escoltar i pair. «La llibertat d’expressió està molt bé, però també hem de tenir en compte com es diuen i com ens afecten les coses que diem», explica Carmen Marfà, dramaturga i directora de la peça. «El que succeeix a l’obra és el que passa a la vida real amb els amics, la família o la parella. Es diuen les coses sense pensar com poden afectar els altres», comenta l’actriu Laura Pau. Segons el seu company a escena, Francesc Ferrer: «Ens costa dir les coses a la cara i quan les diem provoquem reaccions en els altres i hauríem d’aprendre a dir les coses que pensem sense arribar a certs límits».

L’espectacle reflexiona, en clau d’humor, sobre la manera que tenim de tractar-nos, i juga amb la delicada línia que separa la sinceritat de la crueltat. “Un dels objectius d’aquest espectacle és trobar l’equilibri entre la sinceritat i l’empatia”,explica Biel Duran. «La pell fina parteix de coses que hem viscut, però beu sobretot del que ha viscut amb la gent que tenim al voltant», puntualitza Yago Alonso, autor i director de l’espectacle. «Teníem moltes ganes de parlar des de l’humor de les relacions d’amistat, a diferència de les obres que hem fet abans, que giren al voltant de la família». L’estil d’escriptura pròxim i naturalista del tàndem format per Marfà i Alonso s’ha demostrat infal·lible per omplir teatres i connectar amb un públic. «Tractem temes controvertits des de la veritat, des del drama de cada personatge», explica Alonso. Per Francesc Ferrer, l’èxit rau en el fet que als seus textos «la situació mana per sobre de la comèdia» i «els personatges viuen la seva pròpia tragèdia, que vista des de fora i posada en situació fa gràcia, com passa a la vida real». La maternitat, el talent, les relacions de parella o les frustracions de tota una generació

Escrita pels creadors de fenòmens teatrals com Ovelles i Instruccions per enterrar a un pareLa pell fina parla d’altres temes com la maternitat. «És bo començar a tractar aquests temes. La maternitat o la paternitat també tenen un costat fosc i parlar-ne obertament no et fa millor o pitjor pare», afirma Biel Duran. «Moltes dones de diferents edats agraeixen que es parli de com ens afecta tenir fills: de l’educació, de l’alletament, dels canvis físics o del canvi en les relacions…», rebla Laura Pau

A part de la maternitat, el text dels autors també reflexiona sobre temes com el talent, les relacions de parella o sobre els somnis i les expectatives frustrades d’una generació que avui s’acosta als 40 anys. «La pell fina és una comèdia intergeneracional. Agrada perquè el tema connecta molt amb la gent», explica Ángela Cervantes. «És transformadora perquè parla de problemes que tots coneixem, però dels que poc sovint se’n parla, i menys als escenaris», afegeix. INFORMACIÓ PRÀCTICA

Del 29 de juny al 29 de juliol · Teatre Borràs (Barcelona)
Gènere: Comèdia
Idioma: Català
Durada: 80 minuts
Recomanada a partir de 16 anys 

Dramatúrgia i direcció:
Carmen Marfà i Yago Alonso

Intèrprets:
Ángela Cervantes, Biel Duran, Francesc Ferrer, Laura Pau

Escenenografia: Elisenda Pérez
Vestuari: Nídia Tusal

Una producció de
Flyhard Produccions, El Ramat Produccions i Barc Coop

Amb el suport de:
ICUB – Institut de Cultura de Barcelona i ICEC – Institut Català de les Empreses Culturals
Espectacle patrocinat per:
Zen Barcelona Eyewear i KUMI sneakers