La pianista Angela Hewitt, especialista en l’obra de J. S. Bach, inaugurarà el cicle Palau Bach d’aquesta temporada dilluns, 13 de febrer


 
El proper dilluns, 13 de febrer (Sala de Concerts, 20 h), Angela Hewitt, gran coneixedora del llegat de Johann Sebastian Bach, inaugurarà el cicle Palau Bach d’aquesta temporada amb un programa que inclourà una selecció del segon llibre d’El clave ben temperat l’Obertura francesa, BWV 831. Les seves interpretacions de la música de J. S. Bach l’han situada com una de les intèrprets més importants del compositor del nostre temps. També ha estat guardonada en certàmens d’arreu del món, però va ser el Concurs Internacional Bach de Piano a Toronto el 1985, celebrat en memòria de Glenn Gould, el que va enlairar la seva carrera internacional. Angela Hewitt (Ottawa, 1958) és considerada una de les concertistes més importants del món, actua en recitals i com a solista amb les principals orquestres d’Europa, Amèrica, Austràlia i l’Àsia. 
 
En aquesta segona visita al Palau de la Música Catalana, Hewitt iniciarà el recital amb una selecció del segon llibre d’El clave ben temperat, una col·lecció de preludis i fugues que recorren les 24 tonalitats majors i menors del piano per explorar els límits de l’instrument i en la qual emergeix el Bach més matemàtic, auster i alhora creatiu i imaginatiu. Una obra de gran riquesa barroca que ha esdevingut un dels monuments musicals més inspiradors de tots els temps i de la qual n’interpretarà vuit dels 24 preludis i fugues (del 5 al 12), del Re major al Fa menor. Seguirà amb l’Obertura francesa, BWV 831“una obra monumental a manera de partita, estructurada en onze apartats”, inclosa en la segona part del Clavier-Übung, publicat a Nuremberg l’any 1735, “en què feia dotze anys que Bach era Thomaskantor i director musical de les principals esglésies de Leipzig”, segons el què explica el crític musical Lluís Trullén al programa de mà del concert.
 
El cicle Palau Bach, que des de fa uns anys el Palau de la Música Catalana dedica al Kantor de Leipzig per l’estreta relació tant de la sala modernista com de l’Orfeó Català, inclourà aquesta temporada cinc concerts més. El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, dirigit per Christoph Siebert, oferirà el programa “Abans i desprès de Bach” (26.02.23); Vox Luminis i la Freiburger Barockorchester, dirigits per Lionel Meunier, oferiran la Passió segons sant Mateu, amb la participació del Cor Infantil de l’Orfeó Català (30.03.23); Philippe Herreweghe i el seu Collegium Vocale Gent tornaran al Palau per a la Passió segons Sant Joan (31.03.23); el clavicembalista Benjamin Alard seguirà amb la integral de l’obra per a teclat sol de J. S. Bach (26.04.23) i, finalment, Les Arts Florissants, sota la direcció de Paul Agnew, tancaran el cicle amb el programa “Bach a Weimar” (17.05.23).