La piedra oscura (del 17 al 28 de febrer) Teatre Lliure de Gràcia

la_piedra_oscura_0

La piedra oscura

d’ALBERTO CONEJERO direcció PABLO MESSIEZ

Gràcia

del 17 al 28 de febrer

Un text d’Alberto Conejero, Premi Ceres 2015 al Millor Autor Teatral, que ve de presentar-se al Centro Dramático Nacional, inspirat en la vida de Rafael Rodríguez Rapún –un estudiant d’Enginyeria de Mines, secretari de La Barraca i company de Federico García Lorca durant els últims anys de les seves vides. Una vibrant peça que planteja interrogants sobre la naturalització del nostre passat més recent i el destí dels oblidats a les cunetes de la Història. Els dos actors han estat nominats als Premios de la Unión de Actores y Actrices 2016 per aquest espectacle.

Una habitació d’un hospital militar prop de Santander; dos homes que no es coneixen i que estan obligats a compartir les hores terribles d’un compte enrere que potser s’acabarà a la matinada amb la mort d’un dels dos. Un secret cobert de remordiments i un nom que ressona per les parets de l’habitació: Federico. Només queda la custòdia d’uns documents i manuscrits com un últim gest d’amor.

intèrprets
Daniel Grao Rafael / Nacho Sánchez Sebastián

escenografia i vestuari Elisa Sanz / il·luminació Paloma Parra / espai sonor Ana Villa

coproducció Centro Dramático Nacional i LAZONA

——————————————————————————–
La piedra oscura va ser un encàrrec d’escriptura del I Programa de Desarrollo de Dramaturgias Actuales de l’INAEM i va ser publicada a la pàgina web de la Muestra de Teatro Español de Autores Contemporáneos.

espectacle en castellà
durada 1h. sense pausa