La poeta, bibliotecària i lexicògrafa Joana Raspall ha mort la matinada d’aquest dimecres a Sant Feliu de Llobregat als 100 anys

untitled

La poeta, bibliotecària i lexicògrafa Joana Raspall ha mort la matinada d’aquest dimecres a Sant Feliu de Llobregat als 100 anys, segons ha confirmat la família de l’escriptora.
La Joana se n’ha anat discretament, com va viure. Ha viscut i gaudit del seu centenari. Ha rebut tota l’estima dels seus lectors, grans i petits. La guardiana de les paraules, ens ha salvat els mots -literalment- en capses de paraules.
La seva dedicació vers la llengua i la literatura ha estat un referent. Com a lexicògrafa, com a bibliotecària, com a poeta pels nens, per ensenyar-los a gaudir de la música, de la llengua, però també com a poeta d’adults, als quals ens ha ensenyat el ritme del llenguatge, la meditació profunda sobre la vida, el pas del temps, la vida mateixa.
Des d’aquí ens sumem a la crida que ha fet la família en anunciar la seva mort, animant totes les escoles de Catalunya a recordar-la llegint un dels seus poemes.
A Twitter, la crida també s’ha fet amb l’etiqueta #gràciesJoana.

El viatge

Ho voldria entendre tot
fent un fantàstic viatge
per un mar on fos escrit
en cada gota un missatge.