La premiada coreògrafa brasilenya Poliana Lima presenta a Hiroshima la peça «Atávico» 10,11 i 12 de desembre

20151130132628924_540_230_1_0
La premiada coreògrafa brasilenya Poliana Lima presenta a Hiroshima la peça «Atávico»

El dijous 10, divendres 11 i dissabte 12 de desembre, la coreògrafa brasilenya resident a Madrid Poliana Lima, presenta a la sala Hiroshima la peça Atávico.

Atávico ha rebut el primer premi del XVIII Certamen Coreográfico de Madrid, el primer premi del X Certàmen Coreogràfic de L’Estruch de Sabadell, així com el premi del públic, premi de la Crítica, Beca Dance Web 2015 i residència a Tanzahaus, Zurich.

Atávico, de Poliana Lima (Brasil)

Dijous 10, divendres 11 i dissabte 12 de desembre, 20.30 h. Dansa. 50 minuts

Quina és l’empremta d’una dictadura? Com crida el silenci dins nostre? “Atàvico explora, a través del moviment, els possibles paisatges de la violència com a força que ens fa víctimes i botxins alhora “. Sense la intenció de crear una narrativa, la peça busca més aviat una poètica que sigui capaç de generar una experiència escènica, experiència connectada amb les sensacions de violència i la seva repercussió en el cos. Es torna indispensable l’aposta pels cossos “quotidians”, fora dels patrons estandarditzats, amb la voluntat de compartir la bellesa del moviment i la gestualitat més enllà dels cànons, així com la dansa més enllà del virtuosisme.

La peça compta amb la col·laboració d’artistes de Costa Rica, França, Brasil i Espanya i ha estat guardonada amb el primer premi del XVIII Certamen Coreográfico de Madrid, el primer premi del X Certàmen Coreogràfic de L’Estruch de Sabadell, així com el premi del públic, el premi de la crítica, la Beca Dance Web 2015 i la residència a Tanzahaus, Zurich.

Poliana Lima (Brasil, 1983) és graduada en Sociologia i Màster en Arts Escèniques. Com a ballarina forma part de diverses companyies i es forma a Cuba, Nova York i Brusselles. A Madrid col·labora amb Camille Hanson i l’espai Bambúdanza i ha participa en el projecte Rizoma de Sharon Fridman. En 2013 va ser seleccionada com una de les artistes representants d’Espanya en el projecte Europeu Performing Gender. Entre les seves creacions, han estat premiades Mujer-¬-Experimento # 1, Palo en la rueda, Es Como Ver Nubes i Atávico.

Dins del projecte Circula en col·laboració amb l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya.