La recerca de l’ombra perfecta

A la recerca de l’ombra perfecta

IMG_4884-1024x681

 

 

 

 

 

 

Barcelona està plena d’indrets amb una bona ombra on es pot fugir de la calor. Llocs imprescindibles a l’estiu, quan el sol referma. A continuació us presentem només alguns dels espais amb ombres que hi ha a la ciutat.

A l’estiu, a la ciutat, els indicadors dels termòmetres s’enfilen fins a marcar temperatures ben altes. Enguany, a més, la calor està sent l’autèntica protagonista i des de l’Ajuntament s’ha activat el Pla d’actuació per onada de calor en fase d’alerta. Per combatre les altes temperatures sense deixar de gaudir de la ciutat el millor és trobar espais d’ombres on es pugui descansar del sol i evitar una calorada.

L’Umbracle, situat al parc de la Ciutadella i creat especialment per evitar el sol n’és un bon exemple. Aquest recinte, únic a la ciutat, va ser projectat per Josep Fontseré i construït a finals del segle XIX per Josep Amargós. La seva estructura, que forma una volta coberta per un enllistonat de fusta, recrea la penombra dels boscos tropicals. Si us hi endinseu, us oblidareu per uns minuts de les temperatures exteriors. Ben a prop hi ha la plaça de Sant Agustí Vell, un espai idoni per passejar pel barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera a l’ombra dels arbres, que no permeten el pas dels raigs solars.

Un altre indret per refugiar-se de la típica xafogor barcelonina és el parc del Poblenou, a l’avinguda de la Diagonal. S’hi han construït una mena d’iglús amb fusta i plantes que aïllen de la calor. Al mateix parc també hi ha una zona ombrívola per descansar-hi durant una bona estona. El mateix es pot fer en algun dels molts jardins de la ciutat, com els de la Tamarita, un espai ben frondós en el qual la temperatura pot arribar a baixar entre 1 i 3 graus.

Per últim, els 46 interiors d’illa que hi ha a l’Eixample també són llocs ideals per gaudir de l’ombra en plena Barcelona. Espais de pau i tranquil·litat en què a més de la calor, és possible aïllar-se del brogit urbà. Com aquests, molts altres espais us poden ajudar a combatre la calor d’aquest estiu. Descobriu-los i aprofiteu-los!