La reforma del Mercat de Sant Antoni avança cap a la fase final

La reforma del Mercat de Sant Antoni avança cap a la fase final

IMG_9786-1024x681

El pròxim més de març es licitaran els treballs de la darrera part del projecte de reforma del mercat. Aquesta setmana les excavacions al mercat de Sant Antoni ja han arribat a la part més profunda, el quart nivell. En aquesta zona hi ha les restes arqueològiques, les quals es podran visitar a través d’un carrer soterrat.

La remodelació del mercat de Sant Antoni avança cap a l’última fase del projecte. Les obres han arribat a la part més profunda, per sota del tram de la via sepulcral romana, la contraescarpa i el baluard. Aquestes prendran forma museística, per tal que els ciutadans les puguin visitar a través d’un carrer interior.

Els visitants al mercat “entraran pel carrer Urgell, caminaran per l’antic fossat i sortiran per aquest pati cap al carrer Manso. Hauran de travessar l’illa per entrar a l’espai comercial nou, que estarà ubicat darrere de la muralla”, ha explicat Carme Ribas, l’arquitecta directora de les obres del mercat, de Ravetllat – Ribas.

El remodelat mercat de Sant Antoni, previst que es reobri a finals del 2016, tindrà quatre nivells, que inclouran les parades tradicionals, el mercat dels Encants i una part d’ús comercial. Ara es treballa en dues fases paral·leles, una d’interior, amb l’arranjament de la part subterrània, i una altra d’exterior a través de la rehabilitació de la façana i de l’estructura del mercat, del segle XIX. La finalitat és mantenir les característiques originals de la façana.

El nou mercat serà un “pol d’atracció”

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assenyalat que el nou mercat serà “un pol d’atracció pel futur de la ciutat, tant per l’arquitectura com per les troballes arqueològiques que s’hi han fet i, també, per l’esforç tecnològic, el qual és una absoluta exhibició tècnica de les coses que es poden fer”. Trias ho ha explicat durant la visita a les obres que ha fet aquest dissabte.