ActividadesActualidad

La Sagrada Família es vesteix de Festa Major (del 13 al 22 d´abril)

La Sagrada Família es vesteix de Festa Major

 

Banner-FM-SAFA-190x107

 

 

 

Al voltant de 40 entitats de la Sagrada Família signen el programa de festes d’enguany, on tothom és benvingut. Els actes tindran lloc del 13 al 22 d’abril i un cop més es proclamen lliures de masclisme i sexisme en compliment del Protocol contra Agressions Masclistes, impulsat pel Poblet Feminista.

Entre els actes destacats d’aquesta edició, no hem d’oblidar que la Sagrada Família celebra aquest any el 30 aniversari dels gegants del barri: en Pere i la Pepa, que representen dos personatges característics de l’antic Poblet, nom amb el que es coneixia temps ençà el nucli antic del barri. En Pere és l’Home dels Coloms, i està basat en un rodamón real que es dedicava a ensinistrar coloms. La Pepa, la peixatera, és una representació del caràcter comercial del barri. Els podrem veure el matí de diumenge 22 d’abril amb altres gegants de Barcelona i altres poblacions en una cercavila d’aniversari. I un dia abans, es farà la I Trobada de Gegantons.

Continuant amb els aniversaris, també cal destacar els 25 anys del Mercat de la Sagrada Família que convidaran tothom a un vermut.

Mostres d’entitats i comercials

Per primera vegada se celebra la Mostra d’entitats i projectes interculturals al barri organitzada pel Pla de Desenvolupament Comunitari Sagrada Família, amb la finalitat de mostrar la diversitat del barri. El Poblet feminista organitza una marxa exploratòria pel barri per identificar i diagnosticar els punts foscos i proposar millores dels espais de la vida quotidiana des d’una perspectiva de gènere.

Al carrer també hi haurà mostres de la vitalitat comercial del barri amb el Gaudí Shopping i la XVI Fira de Comerç, Artesania i Entitats. I les colles de cultura popular estaran també ben representades amb el correfoc amb diables i tabalers, la trobada de puntaires i els castellers, que celebraran diumenge 15 d’abril la tradicional diada castellera acompanyats dels Sagals d’Osona i els Capgrossos de Mataró.