La Sala Atrium celebra el 5è aniversari recuperant l’espectacle inaugural «A porta tancada» però amb una posada en escena totalment nova ( del 27 de gener al 28 de febrer)

Celebrem el 5è aniversari de Sala Atrium recuperant l’espectacle inaugural però amb una posada en escena totalment nova .

La companyia Sala Arium cedeix la batuta de la direcció de l’espectacle a Jordi Prat i Coll; el director, a banda de Raimon Molins, que més espectacles ha dirigit a la sala.

L’obra de caràcter existencialista va ser escrita el 1943 en plena segona guerra mundial i va ser estrenada a París amb la ciutat ocupada pels nazis el 27 de maig de 1944 al Théâtre du
Vieux-Colombier. La nostra realitat espai temporal afortunadament és una altra. Vivim un altre moment històric ben diferent però que també inclou, malgrat tot, el mal.

image002

 

 

 

 A porta tancada, Sartre ens mostra a uns personatges conscients de ser ells mateixos “pecadors”. Són a l’infern, un lloc on tot és etern present. Aquesta nova situació farà que els personatges s’adonin que potser el veritable càstig no sigui ni un espai ni un temps sinó una mirada que evidenciï com són.

El text de Sarte es va estrenar a Sala Atrium el 26 de gener de 2011, dirigit per Raimon Molins i amb el següent repartiment: Anna Alarcón (Inés), Miquel Barcelona (criat), Patrícia Mendoza (Estelle) i David Verdaguer (Garcin).

Garcin, Inés i ’Estelle estan morts. Es troben, un darrera l’altre, en una habitació sense sortida. És un lloc fora de tota influència externa, estèril. En aquest infern trobarem doncs a un intel·lectual dubitatiu, una lesbiana proletària i a una dona jove casada amb un vell ric; tot sota l’entorn del món de les aparences. Amb aquesta situació comença el joc creuat i dialèctic de Sartre. Tots van descobrint les seves faltes, el seu passat, els seus orígens socials i al mateix temps la crua realitat del seu present, de la responsabilitat de la llibertat de la seva vida i dels seus actes. El joc dialèctic, sempre brillant, intel·ligent i amb pinzellades d’un humor existencialista i molt actual, marquen el ritme endimoniat d’aquest joc a tres bandes. La mirada denunciadora de l’altre sobre la vida i els actes de cadascun és omnipresent. Finalment els tres es descobreixen com les víctimes i els botxins d’ells mateixos i lligats indefinidament entre ells com així ho manifesta Garcin amb la famosa frase: “L’enfer c’est les autres” (L’infern són els altres).

Qui és qui a Huis Clos

GARCIN (Periodista). Ha estat afusellat degut a la seva fidelitat al pacifisme. Creu que és un Heroi.
INÈS (Antiga empleada de correus. Lesbiana). Ha fet trencar la parella de la seva millor amiga. Va morir asfixiada pel gas.
ESTELLE (Dona d’un vell home ric). Era l’amant d’un home i va matar un nen. Va morir d’una pneumònia.
El CRIAT (Criat de l’Habitació) És el personatge que viu i treballa allà on els morts arriben.

FITXA ARTISTICA

Intèrprets: Patrícia Mendoza (Inés), Xavier Ripoll (Garcin) , Kathy Sey (criat), Mireia Trias (Estelle)
Direcció: Jordi Prat i Coll
Ajudantia de direcció: Ester Villamor
Disseny llums: Raimon Rius
Escenografia: Ricard Prat i Coll
Assistent d’escenografia: Pau Tebar
Construcció d’elements escenogràfics: Guille Góngora
Vestuari: Míriam Compte
Disseny gràfic: Ariadna Fígols
Fotografia: Cristina Sanchez
Tècnic de la sala: Xavier Alabart
Producció: Atrium Produccions
Idioma: Català
Durada: 80 minuts

Informació pràctica

Del 27 de gener al 28 de febrer de 2016 De dimecres a dissabte a les 20.30h Diumenges a les 19.00h.
Venda d’entrades: Entradium (www.entradium.com) i a la taquilla de la Sala Atrium.
Reserves: reserves@atrium.cat