La Sala Versus Glòries arrenca la quarta temporada apostant per les produccions pròpies i consolidant la dansa de proximitat


 
La sala ha tancat l’any marcat per les restriccions amb 7 espectacles teatrals i 4 de dansa, un total d’ocupació del 68,3% % amb un total de 7.200 espectadors de setembre de 2020 a agost de 2021 amb un mes tancats i 8 mesos al 50% d’aforamentEstrena temporada amb la producció pròpia “FOSCOR” amb Dafnis Balduz i Victoria Pagès i la cia resident La SalamandraConsolida la programació de dansa de proximitat amb els dimarts #EnDansa i estrena el cicle amb la coreògrafa Maria Rovira i el seu espectacle “Evangelium”Sota el lema “La temporada que no voldràs que acabi” la Sala Versus Glòries aposta per una programació amb la que gaudir, reflexionar i viure amb intensitat el nostre present, donant valor a la cultura com a eina per enriquir-nos, qüestionar-nos i créixer com a societat. 

La programació que presenta el teatre per a aquesta temporada serà la quarta a càrrec de la productora Apunta Teatre, dirigida per Jofre Blesa i Ramon Godino, que des del maig de 2018 es van posar al capdavant de la Sala Versus Glòries. Després d’un any complicat, marcat per les restriccions de mobilitat i aforament, un any de resiliència i adaptació, tornen amb energies i il·lusions renovades per estrenar una temporada especial, amb força i positivitat.

Comencen la temporada 2021/22 amb el convenciment que la cultura és necessària i essencial pel nostre dia a dia, com a col·lectiu i individualment. Sota el lema “La temporada que no voldràs que acabi ” i amb l’objectiu d’aportar al públic un espai on gaudir, reflexionar i viure amb intensitat el nostre present, exprimint al màxim cada moment i tot allò que ens fa sentir vius (com el teatre o la dansa) presenten per aquest primer trimestre 4 espectacles i el cicle de dansa de proximitat Dimarts #EnDansa.

Comèdia negra, suspense, fantasia i clàssics de la literatura universal que giren entorn de la pròpia existència, la fi i l’origen del món, o la necessitat de creure i tenir fe. Així mateix, plantegen reflexions al voltant la vida que estem vivint i dels defectes i virtuts que tenim com a individus i com a societat.
Arrenquen la temporada amb una producció pròpia d’Apunta Teatre que es durà a terme del 22 de setembre al 7 de novembre. “FOSCOR” és una reflexió tràgica en clau de comèdia negra sobre la necessitat de creure, la fi del món i el menjar liofilitzat. Un text de Jan Vilanova dirigit per la Clara Manyós amb Dafnis Balduz i Victòria Pagès. (Més informació al web)

Del 10 de novembre al 5 de desembre la companyia resident 2021-22 Cia. La Salamandra presenta “L’habitació tancada” escrit i dirigit per Loredana Volpe amb Marc Pujol, Patrícia Mendoza, Xavier Pàmies, Anna Casas, Chap Rodríguez Rosell i Ignasi Guasch.
Una història de suspense i fantasia inspirada en els contes de W. Jacobs, Barry Perowne i Frank Belknap Long. (Més informació al web)
 
Del 9 al 19 de desembre tornen a ser aparador de la prestigiosa companyia valenciana de titelles Bambalina Teatre Practicable i el seu espectacle “Quixot”. Una proposta íntima i essencial que recrea l’esperit de la immortal obra de Cervantes de la mà d’una companyia que destaca per la vocació interdisciplinar dels seus espectacles i per utilitzar un llenguatge teatral en sintonia amb les dramatúrgies més contemporànies. (Més informació al web)
 
I per últim, a partir del 22 de desembre i per tancar l’any presentaran una producció d’Apunta Teatre en clau de comèdia encara pendent de confirmació.
 
Dimarts #EnDansa
Per completar aquest primer trimestre de la temporada i consolidant la programació de dansa de proximitat ofereixen el cicle Dimarts #EnDansa. Un dels primers espectacles que es duran a terme dins d’aquest cicle és “Evangelium” de la companyia  Maria Rovira estrenat al 2010 a la Sala Muntaner. Aquest espectacle s’havia d’estrenar l’any passat a la Sala Versus Glòries però degut a la pandèmia el van haver de posposar i ara es podrà veure els dimarts de novembre i desembre. Un espectacle atractiu i engrescador on a partir dels textos bíblics, els apòstols reflexionaran sobre la naturalesa humana i el seu sentiment atàvic de destrucció. Un espectacle, parlat en quatre idiomes i ballat amb dansa moderna i contemporània. (Més informació al web)
La temporada que no voldràs que acabi
 Ha sigut un any on ens hem hagut de preparar per a qualsevol imprevist, ens hem adaptat i ho hem superat. Malgrat la sensació d’esgotament físic i mental sempre hi ha hagut una força que ens ha impulsat a continuar endavant, desitjant que acabés un any complicat, desitjant que acabés la pandèmia, desitjant que acabessin les males notícies i les restriccions. Ha sigut un any que ens ha fet adonar-nos de la nostra posició al món, un lloc molt vulnerable però molt humà. Arrel de tot el que ha passat en fem preguntes que potser no tenen resposta (encara): realment ens hem convertit en millors persones?
Nosaltres tenim clar què és el que ens ha impulsat a seguir endavant, allò que ens dona la fe i la força per creure que un altre món és possible, que podem créixer i avançar com a societat i individualment: LA CULTURA. Ens sentim orgullosos i agraïts de formar part d’aquest sector, essencial, que té aquest poder de transformació i de superació. Estem feliços der poder-ho fer tan ben acompanyats de la mà dels Teatres de Proximitat #OnElTeatreBatega i contents de continuar treballant plegats fent xarxa aquesta nova temporada.
Volem una temporada al 100% i sense restriccions. Ho necessitem. Així com també necessitem que torni tot el públic al teatre, que tornin a connectar-se amb les emocions, amb la vida, amb tot allò que ens fa ser més feliços.
Brindem doncs per una nova temporada plena d’emocions inoblidables, plena de tot allò que ens fa cridar ben fort: si us plau, que no s’acabi mai!!