La Sala Versus Glòries presenta “Hem de parlar” de Vero Cendoya Una peça de dansa/teatre que parla de les relacions familiars i els seus conflictes del dt. 20.12.22 al dc. 01.02.23



Una peça de dansa/teatre que parla de les relacions familiars i els seus conflictes
La cia. Vero Cendoya és la primera cia. Resident de Dansa de la sala


Hem de parlar és un espectacle inclusiu de dansa-teatre, fruit de la llarga experiència de Vero Cendoya en el treball amb persones amb diversitat funcional. 

Arrel de la darrera producció de la companyia, Bogumer, sorgeix la necessitat i el material que ha inspirat aquesta petita producció. 
La peça gira entorn dels conflictes familiars. Els conflictes de parella i de retruc de la convivència familiar amb un adolescent. 

Tot això amb una banda sonora, creada per l’habitual col·laboradora de la companyia, Adele Madau, formada per diferents diàlegs cinematogràfics que seran portats al moviment per diferents vies. 

El material físic, per tant, està basat en la recerca de la relació directa entre moviment i paraula i en la recerca d’un particular codi de comunicació que uneixi aquests dos llenguatges. Com a compañía cerquen utilitzar la paraula i els diàlegs com a motor de moviment creant un llenguatge i un codi propi per cada intèrpret que serveixi de portador de la història. 

Aquesta recerca d’un codi propi és la base del seu treball físic. Un codi, que aconsegueix unir la poètica del moviment a la explicificitat de la paraula. 

L’humor, un dels trets característics del treball de la cia, està també present en aquesta peça tocant els límits de l’absurd com moltes vegades succeeix en aquests tipus de conflictes.

La companyia

La companyia Vero Cendoya és un dels majors exponents a nivell nacional de treball artístic profesional amb col·lectius vulnerables. El 2012, Vero va començar a dirigir, al costat de Sol Picó i Ramon Giné, el projecte Juneda Incursió Social, un projecte anual que generava peces amb persones de diferents col·lectius vulnerables: des de gent gran a persones amb alguna mena de diversitat funcional o malalties mentals. A partir d’aquí, Vero Cendoya ha estat col·laborant amb diverses companyies i projectes inclusius i creant els seus propis espectacles. Alguns exemples són les peces Hunting for the unicorn (Fira
Tàrrega 2017), Barricidis (Barcelona, 2015), Órdago a la gran (TNC, 2019), Bogumer (o fills de luna charski), (Mercat de les flors, 2021). Totes les peces han tingut recorregut internacional presentant-se en països com el Regne Unit, França, Itàlia o Xile. 
Des de l’any 2022, la companyia forma part de l’organització Disability Arts International, apadrinada per la British Council del Regne Unit. 

Sinopsi de l’espectacle

Hem de parlar és una peça de dansa/teatre que gira entorn de la parella abans i després de tenir un fill. 
Una parella que prova diferents vies de comunicació per tal de salvar la família. I un adolescent que com tots ells quan els hi preguntes, mai fan res, ni van enlloc ni amb ningú. 
Discussions en moviment, silencis que fereixen i comentaris que mouen i commouen.
De la comunicació sense paraula. 
De la importancia de callar i moure’s.

Fitxa artística
Companyia resident Sala Versus Glòries 2022-23
Gènere: Drama-comèdia / Per a tots els públics
Idea i direcció: Vero Cendoya
Creació i Interpretació: Linn Johansson, Jem Prenafeta i Hansel Nezza. 
Música i so: Adele Madau 
Figurinisme: Pau Aulí
Producció: Lídia Serrat
Fotografia: Sílvia Poch
Administració: Joan Fabregat
Management: Albert Baldomà
Una producció de la Cia. Vero Cendoya amb el suport de Fundació Carulla


Més informació www.salaversusglories.cat