La Taronjada (diumenge 7 de febrer de les 16:30 a les 19:30 h)

taronjada02

La Taronjada

Diumenge 7 de febrer de les 16:30 a les 19:30 h

La Taronjada, l’acte central del Carnaval de Barcelona i una de les tradicions més antigues de les festes carnestoltesques barcelonines, és pensada per participar-hi amb tota la família i és compon de quatre parts:

El Primer Sarau de la Taronjada
16:30 h Plaça Comercial
Tot esperant l’arribada de la gran Cavalcada de la Reina Belluga, la música i el ball tornen a la Plaça Major de Barcelona amb el primer Sarau de la Taronjada. La plaça Comercial es convertirà en un clos del carnaval popular amb melodies i ritmes de swing que convidaran grans i petits a bellugar el cos.

La Cavalcada de la Reina Belluga

17:00 h
Recorregut: Mercat de Santa Caterina, Av Francesc Cambó, Via Laietana, Argenteria, Plaça de Santa Maria, carrer de Santa Maria, Fossar de les Moreres, Passeig del Born, Rec, Fusina i Plaça Comercial.

La gran Cavalcada de la Reina Belluga serà una lluïda desfilada dels Set Ambaixadors dalt de carrosses de cavalls amb els seus seguicis de músics, cortesans, banderers, malabars i saltimbanquis de la terra dels poca-soltes acompanyant la Reina Belluga que, tot conduint una moto gegant, no deixarà de sorprendre’ns. La reina i cada ambaixador -els coneixereu pel color dels seus seguicis símbol dels seus vicis i la seves virtuts- aniran armats de globus i de confeti de color taronja per anar ben servits a la “Baalla Campal”.

La Batalla Campal de la Taronjada

18:15 h plaça Comercial

Després del Flashmob col·lectiu, que us sacsejarà, la plaça Comercial serà de nou el camp de batalla de La Taronjada. La Reina Belluga i els seus Set Ambaixadors iniciaran la gran Batalla Campal de La Taronjada amb globus i confeti de color taronja, que els barcelonins i les barcelonines també podran llançar als personatges del Carnaval tot recordant que, per Carnaval, a la Barcelona del segle XIV ja es llançaven taronges. Preparats? Tarooonjada!!!

Sarau de la Taronjada: Ball de Màscares

18:30 h plaça Comercial

Ben coberts de confeti i amb la plaça Comercial tenyida de color taronja, la Reina Belluga i els seus Set Ambaixadors ens convidaran a tots al darrer Sarau de Carnaval amb els ritmes de De Mortimers.