LA TORTUGA DE CALIFÒRNIA Una coproducció del Grec 2015 Festival de Barcelona i La Seca Espai Brossa (del 26 de juny al 26 de juliol)

LA TORTUGA DE CALIFÒRNIA
Una coproducció del Grec 2015 Festival de Barcelona i La Seca Espai Brossa

la seca

 

 

 

 

 

 

 

autora
Daniela Feixas
direcció
Lurdes Barba
amb
Anna Güell, Daniela Feixas, Josep Julien i Clara de Ramon
del 26 de juny al 26 de juliol

«Tots podem fer el mal. Creure que ho portes a la sang
és el quèfeien els nazis» Katrin Himmler

SINOPSI
“M’observo al mirall, però no hi veig res que em faci témer, cap esperit negre”. La cita és de Katrin Himmler, neboda néta del qui va ser el cap de las SS i la Gestapo, i que va haver de fer el que fan els protagonistes d’aquesta obra: plantejar-se si hi ha coses que es porten a la sang o si la manera com ens comportem depèn simplement de nosaltres mateixos i de les circumstàncies que ens ha tocat viure.

Daniela Feixas ens parla en un muntatge que va ser finalista en l’última convocatòria del Premi Quim Masó. El protagonitza l’Àngela, una noia que viu atrapada en la història familiar i que pensa que el seu comportament i el dels descendents que pugui tenir estarà determinat per la seva herència genètica. L’extinció és, per a ella, l’única alternativa. Però el seu germà, l’Emil, vol viure com a individu i fugir del passat familiar. Quant pesen els gens? Ens respon una actriu que ja havia passat pel Grec però que debuta al festival com a autora.

Entrevista de Jacinto Antón a Katrin Himmler | EL PAIS
“Ser la sobrina nieta de Heinrich Himmler, el jefe de las SS y la Gestapo, marca. Hasta el punto de tener que hurgar en los secretos familiares y contarlo en un libro. Katrin Himmler lo ha hecho. Descubrió que su familia apoyó y se benefició de la posición del monstruo nazi”.

J.A: ¿Qué siente al verse en el espejo, le asalta algún pensamiento extraño?

K.H.: «Hay cosas oscuras, claro. Pero pensar que el mal o ser nazi es algo genético, hereditario, es estúpido. Todos podemos hacer el mal, para eso no hace falta apellidarte Himmler. Creer lo contrario, que lo llevas en la sangre, insisto, es lo que hacían los nazis. A veces, como decía, me observo, pero no hay nada atemorizante, ningún espíritu negro”.

EL PAIS, 17 d’abril de 2011
Entrevista completa LINK

LA TORTUGA DE CALIFÒRNIA s’estrena, dintre del Festival Grec 2015, a la sala Joan Brossa de La Seca – Espai Brossa el divendres 3 de juliol a les 21:00h., i estarà en cartell fins al 26 de juliol.

Horaris: dimecres a dissabte 21:00h. – diumenge 19:00h.
Preu: 18€
Durada: 80 minuts