LA VEU DE GRANADOS. RECITAL I DISC A LA PEDRERA (13 de desembre)

 

LA VEU DE GRANADOS.  RECITAL I DISC A LA PEDRERA

 granados-enrique-09

 

 

 

 

 

 

El recital presentarà, juntes per primer cop, les onze cançons catalanes del compositor  

 

La Integral per a veu i piano d’Enric Granados al cicle LIFE VICTORIA 2016 

 

El cicle de lied  LIFE VICTORIA se suma a l’Any Granados amb un recital que inclou, juntes per primera vegada, les onze cançons catalanes del compositor i que recupera la vocalitat original d’algunes de les obres. El programa presenta, a més, vuit peces que no s’havien gravat mai, incloses al disc de la integral per a veu i piano — quaranta cançons— que s’acaba de publicar. Són cinc cançons catalanes (Lo rei i el joglarCançó de gener IIBaladaEscenes de l’exili i No m’enterreu al cementiri), una de francesa (Mignon), una del cicle de cançó espanyola (Canción del postillón) i una cançó italiana recuperada recentment (Vita nuova).

 

Elena de la Merced (soprano), Carol Garcia (mezzo), David Menéndez (baríton), amb Rubén Fernández Aguirre al piano, protagonitzen el recital que es farà dimarts 13 de desembre, a l’Auditori de La Pedrera, a les 20.30 hores. Els mateixos artistes són els que participen al doble CD Granados Songs Integral que es presentarà al mateix auditori, a les 20 hores.

 

El pianista Rubén Fernández Aguirre és l’impulsor d’aquesta integral de quaranta cançons a partir de les partitures que el pianista i compositor Manuel García Morante havia recopilat i publicat, el 2006. A aquelles trenta-nou cançons s’hi afegeix Vita nuova, sobre un sonet de Dante, estrenada el juny passat. La proposta confirma, un cop més, l’ interès de les noves generacions d’artistes cap a l’obra d’un compositor universal com Enric Granados.

 

El recital La veu de Granados obre la programació de desembre del Festival de lied Victoria de los Ángeles. 

 

LA VEU DE GRANADOS

Presentació de la integral de la seva obra vocal

 

Elena de la Merced, soprano; Carol Garcia, mezzo; David Menéndez, baríton i Rubén Fernández Aguirre, piano 

 

Data : Dimarts, 13 de desembre

Hora : 20:30 hores

          Presentació disc Granados Songs Integral, 20:00 hores

Lloc :  Auditori La Pedrera. Barcelona.