La VIRGUERIA reestrena Paisaje sin casas de Pablo Ley al seu local d’assaig

b11156d3-09bb-42e3-89f4-cb95c6ba188bLa VIRGUERIA reestrena Paisaje sin casas de Pablo Ley al seu local d’assaig

Paisaje sin casas, una visió poètica de la generació perduda a la Barcelona preolímpica
•Després del gran interès que ha despertat el primer passi de Paisaje sin casas, La Virgueria amplia el nombre de funcions
•La convocatòria de públic s’ha fet a través de les xarxes socials sense especificar ni lloc ni hora fins el darrer moment.
•El calendari de passis es prolongarà gràcies a la demanda de públic interessat que pot reservar les seves entrades a través de les xarxes.
•La Virgueria reestrena un muntatge protagonitzat per Carles Gilabert, Eduardo Telletxea i Javier Beltrán que ja es va veure al Teatre Lliure l’any 2013 i a la Sala Plataforma I+D i que va recollir un gran èxit de públic i crítica.

Després de l’èxit de públic assistent al primer passi, ahir 17 de maig, al seu local d’assaig, La Virgueria amplia el nombre de funcions de Paisaje sin casas, un text escrit per Pablo Ley, guanyador del premi Marqués de Bradomín 1990.

El text que ens fa viatjar directament a la dècada dels anys 80 a través d’un diàleg entre diferents personatges que s’endinsen en una sèrie de racons, sales i paisatges d’una ciutat amb clarobscurs. Les paraules i les atmosferes que evoquen els protagonistes transporten a una època i a un moment històric determinat que és sorprenentment vigent avui dia: les injustícies i les imatges de la Barcelona dels 80 troben un mirall en la Barcelona dels nostres dies.

Paisaje sin casas és un diàleg entre dos delinqüents comuns, dos atracadors, dos carteristes o dos “ionquis” que esperen. Esperen quelcom, esperen una sortida, que tot es calmi, esperen que arribi la droga, la tempesta. Esperen sortir d’aquesta. I mentre esperen veiem el seu món, les seves frustracions i els seus somnis: “Cualquier día voy, me pillo un coche y dejo que me lleve hasta donde dé de si la gasolina”.

La Virgueria reestrena un muntatge a la seva sala d’assaig que ja es va veure al Teatre Lliure l’any 2013 i a la Sala Plataforma I+D i que va recollir un gran èxit de públic i crítica. El nombre de passis s’anirà tancant en funció de les reserves que es poden fer a través de les xarxes socials.

La Virgueria compta amb set espectacles estrenats a Barcelona i aporta una proposta escènica que integra els llenguatges creatius d’artistes de diverses disciplines.

La companyia va néixer el 2009 i està integrada per Isis Martín, Aleix Fauró, Marina Fita, Oscar Llobet i Patrícia Bargalló. Els seus treballs han estat representats al Teatre Lliure, la Sala Beckett, el Teatre Tantarantana o el Versus Teatre entre d’altres. Les seves propostes són fruit de la recerca i la creativitat, cercant noves fórmules per arribar a l’espectador i modificar-lo. Plasticitat, música, poesia i moviment formen part del llenguatge de la companyia i fan de La Virgueria quelcom compromès amb la societat, la cultura, la llengua, el risc i la provocació.