La Virreina presenta l’exposició ‘Fotografies de <>’ Més de 180 instantànies d’August Sander del 23 de març al 23 de juny

sander_a

 

 

 

 

 

August Sander és un dels grans noms de la història de la fotografia. L’alemany, que va néixer a Herdorf el 1876 i va morir a Colònia el 1964, va ser la inspiració de gran part dels fotògrafs de principis i de mitjan segle XX gràcies a les seves instantànies mancades de sentimentalisme i políticament incisives. El seu treball més reconegut va ser Gent del segle 20, un vast arxiu de tipologies professionals que reflecteix el teixit productiu de la societat alemanya entre els anys vint i finals dels cinquanta del segle passat, entre la República de Weimar i l’ocàs del nazisme després de la Segona Guerra Mundial. Ara La Virreina Centre de la Imatge ha volgut recollir aquest treball en l’exposició Fotografies de <<Gent del segle xx>>, la major panoràmica que l’Estat espanyol ha dut a terme sobre el projecte de Sander. A part de les 186 fotografies, que s’han organitzat segons els esquemes tipològics de l’artista, es mostra una sèrie pràcticament inèdita que ensenya imatges de gesticulacions, mirades i postures corporals d’algunes de les persones retratades.

L’exposició, que ha estat realitzada en col·laboració amb l’August Sander Archiv del Die Photographische Sammlung/SK Stiftung Kultur de Colònia, estarà oberta al públic del 23 de març al 23 de juny, de dimarts a diumenge, d’11 a 20 hores, a La Virreina Centre de la Imatge.

Com sempre, l’accés a aquest espai expositiu és gratuït i lliure. Trobareu tota la informació al següent enllaç.