Actualidad

La virtuosa, complexa i sofisticada #dansa de#DresdenFrankfurtDanceCompany dirigida per Jacopo Godani, inaugura el #Grec2017 (1 i 2 de juliol)

La virtuosa, complexa i sofisticada #dansa de#DresdenFrankfurtDanceCompany dirigida per Jacopo Godani, inaugura el #Grec2017.
L’1 i el 2 de juliol al #TeatreGrec

img_astrid_20170525-140315_imagenes_lv_terceros_dresden-kjyB--992x558@LaVanguardia-Web

 

 

Jacopo Godani / Dresden Frankfurt Dance Company

Programa mixt (Metamorphers, Echoes from a restless soul, Moto Perpetuo)

Virtuosa, complexa, sofisticada… Així és la dansa de la Dresden Frankfurt Dance Company, una prestigiosa companyia alemanya que obre el Grec 2017 amb tres coreografies del seu director artístic.

 

9353930886

Una companyia establerta entre les ciutats alemanyes de Dresden i Frankfurt s’encarrega d’obrir el festival amb les coreografies del seu director, Jacopo Godani, un artista que controla tots els aspectes dels seus espectacles, des de les coreografies al vestuari, i que fa convergir l’herència de la dansa tradicional amb el pensament contemporani. El seu és un llenguatge coreogràfic nou i vibrant que es basa en el virtuosisme i que, per tant, ofereix constants reptes físics als intèrprets. En aquesta producció, es planteja la idea de la trilogia, tant des del punt de vista coreogràfic com des de la perspectiva musical. La trilogia, formada per tres creacions abstractes, s’inicia amb Metamorphers, una peça basada en el Quartet de corda número 4 de Béla Bártok, una de les grans obres de cambra del segle XX, que, interpretada en directe per la formació suïssa Kubus Quartett, fon la partitura amb la coreografia de Godani. A Echoes from a restless soul, Godani aborda dos dels fragments del tríptic de Maurice Ravel Gaspard de la Nuit. La coreografia de Godani recorre els paisatges sonors d’Ondine i Le Gibet, interpretats en directe per Ruslan Bezbrozh, un intèrpret de primera línia en el panorama internacional que és també pianista de la Dresden Frankfurt Dance Company. Finalment, tancarà la funció Moto Perpetu, una peça de gran fisicalitat i precisió matemàtica que parteix d’una matriu neoclàssica per evolucionar cap a formes contemporànies al so dels ritmes electrònics de la formació 48nord (Ulrich Müller i Siegfried Rössert).

 

7da7a851dd

Autor de coreografies per a companyies del prestigi de la Nederlands Dans Theater, el Royal Ballet Covent Garden o la Companyia Nacional de Dansa, Jacopo Godani té una especial relació amb la companyia IT Dansa, que ha contribuït especialment a donar a conèixer les seves creacions entre el públic barceloní.

Una producció de la Dresden Frankfurt Dance Company i el Teatro Arriaga Bilbao.

Amb la col·laboració del Kubus Quartett.

Amb el suport de l’Ajuntament de Dresden i l’Estat de Saxònia i també de la ciutat de Frankfurt am Main i l’Estat de Hesse. Companyia en residència a l’HELLERAU – European Center for the Arts in Dresden i al Bockenheimer Depot de Frankfurt am Main.

Presentació a Barcelona amb la col·laboració del consolat de la República Federal d’Alemanya i el Goethe Institut.

 

PROGRAMA MIXT

Coreografies / il•luminació / vestuari i escenografia
Jacopo Godani
Coordinació artística
Luisa Sancho Escanero
Interpretació
Iolanda Filipa Almeida, Felix Berning, Daphne Fernberger, Rob Fordeyn, Gustavo Gomes, Anne Jung, Barbora Kubátová, Maeva Lassere, Zoe Lenzi, Julian Nicosia, Michael Ostenrath, Claudia Phlips, Carola Sicheri, Joel Small, David Leonidas Thiel, Ulysse Zangs
Coordinació de la gira
Mondigromax – Cultius de Cultura

Metamorphers

Música
Béla Bartók, Quartet de corda número 4
Interpretació en directe
Kubus Quartett (Ola Sendecki : violí, Ruth Gierten: violí, Liese Mészár: viola, Trude Mészár: violoncel)
Durada
25 min / 13 ballarins

Echoes from a restless soul

Música
Maurice Ravel, Ondine & Le Gibet, de Gaspard de la Nuit
Piano / interpretació en viu
Ruslan Bezbrozh
Durada
15 min / 4 ballarins

Moto Perpetuo

Música
48nord (Ulrich Müller i Siegfried Rössert)
Durada
24 min / 16 ballarins
http://lameva.barcelona.cat/grec/programa/jacopo-godani-dresden-frankfurt-dance-company