La16a edició del Festival OFFF reivindica el talent emergent (26, 27 i 28 de maig)

La16a edició del Festival OFFF reivindica el talent emergent

 125760e5-e5b5-44ae-958c-39a63623677a
  • OFFF aterra els propers 26, 27 i 28 de maig al Museu del Disseny de Barcelona després d’haver viatjat de forma itinerant per diferents ciutats del món sota el segell OFFF on Tour.
 
  • Enguany destaca la presència de l’oscaritzat Gavin Strange, Merlin Crossingham de Aardman Studio responsable de films com Wallace i Gromit o Chicken Run
 
  • El talent emergent català i espanyol, estarà representat pels joves il·lustradors com Carla Cascales, Javier Jaen, Andoni Beristain o Córdova Canillas, amb la voluntat de connectar el talent internacional i el  local
 
  • En motiu de la presentació del projecte Stoooorm un dels dissenyadors participants  realitzarà una performance plàstica il·lustrant en directe un cotxe Audi Q2 tamany real cortesia d’Audi
 
  • Aquesta edició destaca la presència de USTWO, un estudi digital creador de la App de l’any, Monument Valley guardonada com a millor disseny i millor joc per iPad segons Apple.

 

Barcelona, 11 de maig de 2016- OFFF, el Festival Internacional de la Cultura i l’Art i el Disseny Digital celebra la 16ena edició a Barcelona, la ciutat que el va veure néixer l’any 2000.
 
L’esdeveniment tindrà lloc els propers 26, 27 i 28 de maig al Museu del Disseny de Barcelona després d’haver viatjat de forma itinerant per diferents ciutats del món sota el segell OFFF on Tour.
 
Tres dies d’immersió creativa. Quaranta-set conferències a càrrec dels artistes i dissenyadors més influents. Dos escenaris: Roots, per on passen els artistes consolidats del moment i Open Room, l’escenari dedicat al talent emergent.
 

El Mercadillo, on artistes, emprenedors, inventors i programadors tenen la possibilitat de vendre els seus productes i dissenys, a més a més, hi haurà l’espai  “Make it” i “Adobe stock” d’Adobe on els assistents podran experimentar amb l’artista comissari Javier de la Riba el poder de mobile-to-desktop amb Creative Cloud d’Adobe per crear patrons i fer peces d’art excepcionals. 

El públic també tindrà l’oportunitat única de seure amb els ponents Timothy GoodmanPaula Scher The Six and Five Studio i escoltar els comentaris sobre els  seus portfolis personals.

La Fun Zone a l’exterior del Museu on l’assistent i el públic en general podrà degustar les propostes gastronòmiques dels Food Trucks més innovadors, refrescar-se a la terrassa Moritz i veure en streaming per la pantalla instal·lada a l’aire lliure tot el que passa a l’escenari principal.
 

Els millors artistes internacionals i nacionals
 
El segell d’identitat del festival és la qualitat dels seus artistes convidats que acudeixen des de  qualsevol racó del món per exposar els seus projectes i desvetllar les incògnites dels seus processos creatius.
 
Enguany paga la pena destacar a Carl Sprague, reconegut il·lustrador i responsable del grafisme de dues pel·lícules guardonades amb un Oscar, The Grand Budapest Hotel i Twelve Years a Slave.
 
Gavin Strange i Merlin Crossingham de Aardman Studio, estudi d’animació anglès guanyadors de quatre Oscars per pel·lícules com Wallace i Gromit, Shaun l’ovella,  Chicken Run. Enguany son els escollits per la creació dels Main Titles de l’OFFF, la peça més esperada per tots els assistents.
 
Kiran Gandhi + Joshua Davis, bateria del grup M.I.A, activista feminista i thinker de la industria musical amb un MBA de Harvard. Darrerament ha sortit als mitjans per la seva acció de protesta en participar en una marató durant els dies del seu període de menstruació sense posar-se cap tipus de  protecció
 
Això pel que fa als creadors internacionals, entre els talensts catalans i espanyols val la pena enumerar a  Javier Jaen, dissenyador gràfic que centra la seva activitat professional en crear il·lustracions editorials, disseny de portades de llibres i comunicació cultural. Ha treballat per New York Times, Time Magazine, The Washington Post, National Geographic entre d’altres o Carla Cascales il·lustradora independent,centrada en el disseny editorial. la tipografia, l’envasat i la fotografia, Andoni Beristain o Córdova Canillas.
 
 
El Projecte Stoooorm, la nova plataforma de cocreació
 
A més a més de totes les conferències i activitats el Festival OFFF 2016 comptarà amb accions performàtiques, una d’elles de la mà d’un il.lustrador. Un artista del Festival pintarà una reproducció d’un Audi Q2 a tamany real amb els seus habituals dissenys.

Aquesta actuació s’emmarca en el llançament del projecte Stoooorm, una plataforma interactiva de cocreació impulsada pels directors del festival Hector Ayuso i Pep Salazar, en col·laboració amb l’estudi barceloní Vasava i Audi.
 

Monument Valley l’App de l’any

USTWO és un estudi digital amb seu a les principals ciutats del món que fa llançaments de productes, serveis i empreses digitals a nivell global. S’han associat amb alguns dels líders mundials de marques i han crescut fins  a tenir quatre estudis de tot el món. Ells són els creadors de la App de l’any, Monument Valley guardonada com a millor disseny i millor joc per iPad segons Apple.
 
 
Festival OFFF
 
OFFF va néixer l’any 2000 a Barcelona, com una trobada entre amics i amants de la cultura digital per establir sinèrgies i compartir entre companys de la mateixa professió les noves tècniques de la indústria de l’art digital. A dia d’avui, l’OFFF s’ha convertit en l’aparador internacional de les tendències més avantguardistes en els camps del disseny gràfic, els videoclips, la fotografia, la publicitat, el cinema i l’art editorial.