L’actriu Carme Elias encarnarà la diva que va revolucionar les revistes de moda a partir del 6 de maig (Teatre Akadèmia)

al_galop_cartell_400

Carme Elias es posa a la pell de Diana Vreeland, referent de la moda i editora de les publicacions Harper’s Bazaar i Vogue

•El Teatre Akadèmia porta a escena Al Galop, un monòleg que dirigeix l’italià Guido Torlonia

•L’actriu Carme Elias encarnarà la diva que va revolucionar les revistes de moda a partir del 6 de maig

El Teatre Akadèmia de Barcelona presenta Al Galop, la versió catalana de Full Galop, el monòleg sobre Diana Vreeland, la gran dama que va crear la imatge de l’editora de moda tal i com la coneixem avui en dia. Vreeland va ser l’editora de Harper’s Bazaar (1936–1962) i de 1963 a 1971 va posicionar la revista Vogue fins a convertir-la en un referent. Vreeland va canviar el concepte de les revistes de moda, que gràcies a ella van de deixar de ser una sèrie de consells i receptes per mestresses de casa. Apostava per una dona independent, convidava al progrés, exaltava el canvi i premiava l’autoacceptació. Es va rodejar dels grans fotògrafs de la seva època i va revolucionar les portades. Després del seu pas per Vogue, va ser comissària d’exposicions al Costume Institute del Metropolitan Museum de Nova York.

L’actiu Carme Elias accepta el repte de convertir-se en aquesta famosa, genial i poderosa periodista que, des de la meitat dels anys trenta va estar al centre de la vida novaiorquesa i internacional. Ho fa de la mà del director Guido Torlonia, responsable del darrer muntatge de l’obra representada a Europa, que es va poder veure a Florència el 1997.

Al Galop és una brillant i corrosiva obra escrita per Mark Hampton i Mary Louise Wilson, en què es reflecteix l’extraordinària societat i esdeveniments de l’època de Vreeland. L’acció se situa l’agost de 1971 a l’apartament de l’editora a Park Avenue. Ella acaba d’arribar d’un viatge per Europa, que inicia després de ser acomiadada de Vogue. En aquest moment de crisi i en el seu estil distintiu, un cop decideix quina direcció seguirà, agafa les regnes de la seva vida per anar-hi “al galop”.

Fitxa artística

Al Galop, de Mark Hampton i Mary Louise Wilson

Direcció: Guido Torlonia

Actiu: Carme Elias

Traducció al català: Joan Sellent

Escenografia: Ramon Ivars

Vestuari: Andrés Andreu

Il·luminació: David Bofarull

Caracterització: Eva Fernández

Informació pràctica

Teatre Akadèmia. Teatre Akadèmia (C/Buenos Aires, 47-49. Barcelona).

Del 6 al 25 de maig de 2014 (diumenge 18 de maig no hi ha funció)

Estrena: 6 de maig a les 20.30 h.

De dimecres a dissabte a les 20.30h

Diumenge a les 18.30h