L’AMANT (del 27 d’abril al 29 de maig) Teatre Akadèmia

20160408090233262_540_360_1_0
L’AMANT

Del 27 d’abril al 29 de maig

El Teatre Akadèmia presenta l’última producció pròpia de la temporada, L’amant de Harold Pinter

Guido Torlonia, que ja va dirigir a Carme Elias a Al Galop, torna al Teatre Akadèmia per dirigir a Pep Planas, Alicia González Laá i Javier López a L’amant.

Pep Planas agafa el relleu a Francesc Orella, Mingo l Ràfols i Emilià Carilla en el personatge de Richard.

A L’amant, una de les seves obres més reconegudes, Harold Pinter dissecciona amb sagacitat, esperit lúdic i fina ironia el moviment interior de la vida en parella.

L’amant de Harold Pinter i interpretada per Alicia González Laá, Javier López i Pep Planas es podrà veure al Teatre Akadèmia del 27 d’abril al 29 de maig sota la direcció Guido Torlonia.

El Teatre Akadèmia aposta, en aquesta ocasió per la dramatúrgia de Harold Pinter, un autor indiscutible per la seva qualitat que brinda un vertiginós joc escènic als intèrprets. Un teatre eloqüent des de les paraules i des dels silencis, on les rèpliques mudes es llencen cap a la realitat amagada dels «desitjos prohibits». Una ambigüitat sostinguda que destil·la contradiccions inevitables.

L’amant, és un paradigma de la tensió que protagonitza una parella còmodament instal·lada en una vida quotidiana convencional. Pinter amb un esperit atrevist i sagaç fa de mirall sense tabús i s’endinsa en tots els racons de l’ésser.

En Pinter la grandesa existeix en explorar els límits. Ell mateix exposa que “No hi ha distinció entre el que és real i el que és irreal, i tampoc entre el que és veritat i el que és fals. Una cosa no és necessàriament o veritable o falsa, potser ambdues veritables i falsa.” Aquesta és la seva manera d’endinsar-se sota el joc de màscares.

SOBRE L’AUTOR; HAROLD PINTER

Pinter, una veu lúcida

Harold Pinter, nascut l’any 1930, després de fer d´actor, s’inicia com a dramaturg el 1957 amb l’obra L’Habitació. Obté de seguida un gran respecte del món de la crítica, la professió i el públic. Li plouen els guardons: Premi Shakespeare, CBE, Premi Europeu de Literatura, Premi Pirandello, Premi de la Literatura britànica David Cohen, el Laurence Olivier i el Molière a tota la seva carrera i també el Premi Nobel.

El crèdit a la seva aportació no expressa només el reconeixement a la qualitat de la seva obra dramatúrgica-literària sinó també el compromís que estableix amb la societat i els conflictes individuals que l’envolten. De manera revolucionària, sap estructurar una mirada fulminant sobre les trampes que s´amaguen sota les realitats de la vida quotidiana.

SOBRE L’OBRA

Un matrimoni amb una relació estable des de fa anys, basada en l’honestedat i l’amor, arrosseguen amb el temps una quotidianitat plena d’hàbits rutinaris. Troben en l’acceptació mútua dels seus amants una reafirmació de la seva relació. La sortida, una escapada cap a un món més enllà del real, emparat en la fantasia i el desig, on la infidelitat no els sembla un engany sinó una formula per sostenir l’amor i la passió.

Però el joc sexual els endinsa en unes dinàmiques que que obliguen a les antigues identitats a plantejar-se nous reptes en l’art de la seducció.

L’AMANT

Del 27 d’abril al 29 de maig de 2016

De dimecres a dissabte: 20:30 h

Diumenge: 18 h

Espectacle en català

Preus: Dimecres i dijous: 18€. De divendres a diumenge: 22€

Descomptes: 25% descompte per a socis Club TR3SC, jubilats majors de 65 anys, Carnet Jove, Carnet de la Xarxa de Biblioteques de la Diba i subscriptors de La Vanguardia.