L’artista alemany Volker Bertelmann i el seu projecte Hauschka, propera cita delSit Back L’Auditori 22 de febrer

 

 


 

L’artista alemany Volker Bertelmann i el seu projecte Hauschka, propera cita delSit Back L’Auditori

 

Bertelmann ha compost més d’una vintena de bandes sonores entres les quals destaca la de Lion, nominada als Oscar, els Globus d’Or i els BAFTA

 

image002

 

 

 

 

 

La programació del Sit Back continua aquest dijous 22 de febrer amb la primera col·laboració entre L’Auditori i Razzmatazz que cocomissarien una de les propostes més singulars de tota la temporada: l’artista alemany Volker Bertelmann i el seu projecte Hauschka.

Bertelmann recupera l’herència de John Cage i els seus pianos preparats i la uneix al seu esperit entremaliat i inquiet: el resultat és absolutament impredictible. El seu últim treball What If és sens dubte el seu àlbum més enginyós fins al moment. La premsa especialitzada el descriu com “Una poderosa i emotiva mescla de minimalisme, electrònica i clàssica…una densa malla de ritmes dispars, ritmes hipnòtics i paisatges de brillant bellesa”.

A la Sala 2 Oriol Martorell arribarà amb dos Yamahas Disklavier, instrument que vam poder escoltar per primera vegada a L’Auditori fa tres anys a les Sampler Sèries. Es tracta d’un piano real, acústic, dotat d’un dispositiu electrònic que li permet enregistrar o directament reproduir interpretacions originals a partir d’un arxiu midi.

Com a compositor i pianista, Bertelmann ha participat en la composició de més d’una vintena de bandes sonores entre les quals destaca Lion que va ser nominada als Oscar, als Globus d’Or, als BAFTA i als Critics’ Choice Awards. També ha enregistrat amb el prestigiós segell Deustche Grammophone i ha col·laborat amb la violinista Hilary Hahn.

 

 

Odina, l’últim Sit Back de la temporada

Tancarà aquesta primera edició del Sit Back l’actuació de la cantautora catalana Odina que debutarà a L’Auditori el 14 d’abril. Afincada a Londres, Odina ja ha cridat l’atenció de programes de ràdio com el BBC introducing i després d’un primer EP en que estèticament s’obria a l’escena britànica de música melancòlica, influïda, entre d’altres, per Keaton Henson o Bon Iver, està en aquests moments treballant en el seu primer àlbum que podrem descobrir en el seu concert a L’Auditori

 

Sit Back, una nova manera d’escoltar les modernes a L’Auditori

Sit Back és una actitud. Una nova manera d’escoltar. Una experiència. Un viatge conjunt que convida el públic a seure còmodament i a escoltar els artistes en les millors condicions acústiques possibles. En aquesta primera edició de Sit Back la programació ha inclòs una desena de projectes que conviden a experimentar una nova dimensió de concert. L’Auditori s’ha acompanyat per crear aquesta nova aposta d’alguns dels programadors més importants de la ciutat comRazzmatazz, El Primavera Sound, El Segell del Primavera, L’Afluent, el MIRA, In-Edit i Cooncert i ha treballat amb ells per buscar aquells artistes i propostes artístiques que podien aportar una nova manera d’escoltar i viure un concert. Es tracta d’una temporada eclèctica que no es cenyeix a un gènere musical o a una zona geogràfica com ho van ser les experiències anteriors del Viking Music BCN o el That’s all folks.

 

Hauschka

 

Sit Back L’Auditori està cocomissariat per: