L’Auditori organitza un concert d’homenatge als 25 anys del rock català (6 d´octubre) l´Auditori

Rock_catala_549_300L’Auditori organitza un concert d’homenatge als 25 anys del rock català

Una quinzena de grups i artistes actuals com La Pegatina, Joan Dausà, Roger Mas, Mazoni, Sanjosex, Núria Graham o Joana Serrat versionaran peces emblemàtiques del rock català

 

 

El proper 6 d’octubre, se celebrarà a L’Auditori un concert d’homenatge als 25 anys del rock català amb la participació d’una quinzena de grups i artistes actuals sota la direcció musical del guitarrista i productor, David Soler, i d’una banda fixa amb Oriol Roca (bateria), Xavi Lloses (piano i teclats), Santi Careta (guitarra) i Jordi Casadesús (baix). L’espectacle és un viatge per les cançons més representatives de tota una generació i és una producció artística de la revista Enderrock.

El concert, que es fa dins la programació Amplificats de L’Auditori, comptarà amb la participació d’intèrprets com Adrià Salas (La Pegatina), Josep Montero (Oques Grasses), Joan Dausà, Arnau Tordera (Obeses), Roger Mas, Mazoni, Sanjosex, Núria Graham, Joan Colomo, Ernest Crusats (La iaia) o Joana Serrat, entre d’altres. Les cançons que s’interpretaran seran peces emblemàtiques del ‘rock català’ com «L’Empordà», «El vol de l’home ocell», «Boig per tu» o «Bon dia» i clàssics de grups com Lax’n’Busto, Gossos, Umpah-Pah, Ja T’Ho Diré o Duble Buble, entre d’altres.

L’espectacle vol recordar el 25è aniversari del concert al Palau Sant Jordi de Barcelona del 14 de juny de 1991 amb Sau, Els Pets, Sopa de Cabra i Sangtraït, que va significar el moment culminant de l’escena i un rècord europeu d’assistència en un recinte tancat amb 22.104 espectadors. Els membres d’aquests grups referencials també han estat convidats a pujar a l’escenari de L’Auditori per a sumar-se a l’espectacle.

Les entrades sortiran a la venda demà i es podran comprar a la pàgina web de L’Auditori a un preu de 26 euros durant les dues primeres setmanes i 32 euros després. L’entrada per al concert servirà també per a visitar gratuïtament l’exposició “La gran nit del rock català” al Museu de la Música.

L’exposició “La gran nit del rock català”, al Museu de la Música

El Museu de la Música ofereix l’exposició “La gran nit del rock català” per rememorar aquest fenomen de l’escena musical catalana i oferir un recorregut per la seva història a través de diferents materials com entrades històriques, postals, programes de concerts, discs dels grups del moment o el cartell del mític concert al Palau Sant Jordi. A més, un membre de cada grup ha cedit un dels instruments que van sonar aquella nit màgica. Així doncs, es poden veure al Museu de la Música la guitarra elèctrica de Lupe Villar, Sangtraït, la guitarra acústica de Pep Sala, Sau, el Baix de Francesc Lisicic «Cuco», Sopa de Cabra i la bateria de Joan Reig, Els Pets. La mostra, que està comissariada pel grup editorial Enderrock, es podrà veure fins el 8 de gener de 2017.