L’EMBOTONA’T FESTIVAL 2024 8 juny 2024 – Poble Espanyol – Barcelona

L’EMBOTONA’T FESTIVAL 2024 COMPTARÀ AMB L’ACTUACIÓ DELS BETA DEL SX3

Festival Familiar de Música per Tothom
8 juny 2024 – Poble Espanyol – Barcelona
 
ELS BETA del SX3 se sumen al cartell de l’EMBOTONA’T FESTIVAL 2024.

Les actuacions del BLAI SENABRE i EL POT-TEATRE també s’hi afegeixen a les ja anunciades de REGGAE PER XICS, MAG LARI, AMBAUKA, LA TRESCA I LA VERDESCA, XIRRIQUITEULA, JORDI TONIETTI, VIVIM DEL CUENTU, NOEMÍ FONT, LA NIT DE LES SABATES MÀGIQUES, COLORS BANDEL BOTÓ MÀGIC i la SARA ROY. Enguany també comptarem amb la participació de la  PILARÍN BAYÈS i amb nous TALLERSGEGANTS INCLUSIUSFOOD TRUCKS i moltes altres sorpreses.

Després de les darreres incorporacions, l’EMBOTONA’T FESTIVAL 2024 avança en els preparatius d’aquesta segona edició que tindrà lloc el pròxim 8 de juny al Poble Espanyol de Barcelona.
L’Embotona’t és un festival familiar de música i arts escèniques per a tothom que  ha estat creat amb l’objectiu principal de promoure la inclusió i l’accessibilitat a la cultura per a tothom.

La compra d’entrades representa, a més a més, col·laborar amb la FUNDACIÓ ASPASIM en la cura i benestar de les persones amb discapacitat intel·lectual greu, ja que part de l’import anirà destinat a projectes educatius, ocupacionals, d’habitatge, de salut i d’oci que gestiona la Fundació.

Les entrades ja estan disponibles a la web del Festival www.embotonatfestival.com. També s’ha activat una opció Fila 0 per totes aquelles persones que encara que no puguin assistir al festival vulguin col·laboraramb la FUNDACIÓ ASPASIM en els seus projectes educatius, ocupacionals, d’habitatge, de salut i d’oci.
 
El cartell de l’EMBOTONA’T FESTIVAL s’amplia amb l’anunci de l’actuació dels BETA del SX3. El quartet format per La Kai, el Jan, la Lola i el Grau, amb la seva energia contagiosa i les seves cançons, prometen portar una experiència única al Festival, on el públic assistent podrà gaudir de valent amb el seu espectacle.

Els BETA formen part d’un projecte transmèdia que està batent tots els rècords i s’ha consolidat, com una peça clau del SX3 que es pot gaudir a través de diferents espais: la sèrie de ficció fantàstica, “Projecte Beta”, un videopòdcast des del magatzem on viuen els quatre protagonistes, el Betapodcast i un grup musical que destaca per les seves cançons carregades de missatges d’optimisme i superació, que expressen el desig de viure plenament.
 
El BLAI SENABRE, narrador de contes professional i el POT-TEATRE companyia de teatre formada íntegrament per actors i actrius amb discapacitat, completen el cartell de L’EMBOTONA’T FESTIVAL 2024 sumant-se als ja anunciats REGGAE PER XICS, que estrenaran el seu nou espectacle El Cuc Quàntic, el MAG LARI amb qui riurem, ballarem i ens deixarem transportar per la màgia més còmica, irònica i entranyable del nostre país; els AMBAUKA, que ho petaran ben fort amb el seu espectacle Peti qui peti!,  LA TRESCA I LA VERDESCA, amb un show de creació per a tota la família. COLORS BAND, banda de rock integrativa que interpretarà versions de grup britànic The Beatles. Els també destacats contacontes JORDI TONIETTI, NOEMÍ FONT, LA NIT DE LES SABATES MÀGIQUES o VIVIM DEL CUENTU, amb les seves històries fascinants i entretingudes i amb varietat de temàtiques, ESPECTACLES ITINERANTS com XIRRIQUITEULA, nous TALLERS, CINEMA, FOOD TRUCKS, i moltes altres sorpreses que ompliran d’alegria i diversitat els diferents espais del Poble Espanyol. Una edició, que un cop més, comptarà amb la col·laboració de la SARA ROY, autora de Tocar el Cel, himne del Festival i  per primer cop, amb la presència i participació de la gran il·lustradora PILARÍN BAYÈS.
 
No podem deixar de mencionar a EL BOTÓ MÀGIC, amfitrions del festival i ànima d’aquest projecte que oferiran un nou espectacle de contes populars i cançons, demostrant com es promou la normalització de les persones amb discapacitat, mostrant-se com persones actives i capaces de fer somriure els més petits. El Botó Màgic continua amb la seva gira d’actuacions al llarg de l’any, al voltant d’escoles, biblioteques i centres infantils, sempre regalant somriures i alegria als més petits.
 

Les entrades ja estan disponibles a la web del festival www.embotonatfestival.com
 
Entrades fila 0 disponibles per totes aquelles persones que no puguin assistir al festival però vulguin col·laborar 

Aquest esdeveniment familiar, inclusiu de música i arts escèniques, que celebrarà la seva segona edició, el pròxim 8 de juny al recinte del Poble Espanyol de Barcelona té com a objectiu, com també la primera, una clara voluntat d’apropar la cultura a totes les persones, per això, l’organització pren totes les mesures d’accessibilitat possibles per crear un espai on tothom pugui gaudir de les activitats i espectacles sense barreres ni exclusions, un espai acollidor per a totes les edats i capacitats.
 
Entre totes aquestes mesures es contempla disposar d’instal·lacions adaptades, com lavabos adaptats, canviadors inclusius, sona PMR, places de pàrquing reservades a persones amb mobilitat reduïda i autobusos adaptats. També es prenen mesures d’accessibilitat visual per a persones amb ceguesa o baixa visió, com audiodescripcions dels espectacles, programes en braille, o acompanyament a les famílies i canguratge a demanda. Igualment, es tenen en compte mesures d’accessibilitat auditiva, com bucles magnètics i motxilles vibratòries, intèrprets de llengua de signes, subtitulacions o auriculars per a persones amb hipersensibilitat auditiva. De la mateixa manera, s’apliquen mesures d’accessibilitat cognitiva, amb programes de lectura fàcil, plafons de sistema pictogràfic, material d’anticipació i senyalització dels espais amb sistema pictogràfic, a més d’una guia d’anticipació, entre altres.
 
A través d’aquest compromís amb l’accessibilitat i la diversitatL’EMBOTONA’T FESTIVAL aspira a convertir-se en un punt de trobada per a famílies i públics diversos, oferint una experiència cultural enriquidora i inspiradora per a tothom que hi participi. Amb aquesta segona edició, s’obre un camí cap a la consolidació d’aquest esdeveniment com una cita imprescindible en el calendari cultural, on la inclusió i l’accessibilitat són valors fonamentals.
 
L’assistència a aquest festival únic suposa, a més, col·laborar amb la Fundació Aspasimen la cura i benestar de les persones amb discapacitat intel·lectual greu a través de projectes educatius, ocupacionals, d’habitatge, de salut i d’oci. Amb la compra d’entrades, contribuiràs a finançar les obres d’accessibilitat dels centres residencialsde la Fundació, a la gestió dels centres educatius on s’ofereixen programes de formació de qualitat adaptats a les necessitats de cada persona amb discapacitat intel·lectual. També als programes d’inclusió laboral que consten de programes de formació i ocupació adaptats i el seu seguiment per garantir el seu èxit.
 

EMBOTONA’T FESTIVAL 2023, UN ÈXIT DE PARTICIPACIÓ I RECONEIXEMENT:
 
La primera edició de l’EMBOTONA’T FESTIVAL va ser tot un èxit en participació i reconeixement. Unes 3.500 persones van poder gaudir d’un magnífic dia en família, alhora que van mostrar la seva solidaritat participant amb la seva presència i contribuint amb la recaptació de fons. Fons destinats a dues causes importants. La primera a obres de millora i accessibilitat al pis dels infants de La Puça; i la segona a finançar les obres d’accessibilitat a la residència Casa Tomàs, les dues tutelades per la FUNDACIÓ ASPASIM, entitat sense ànim de lucre que es dedica a millorar el benestar de persones amb discapacitat intel·lectual greu i que amb l’organització d’aquest festival pretén continuar millorant-la.
 

 
Embotona’t Festival 2023
 

 
Embotona’t Festival 2023
 
 
Han dit de nosaltres:
 
“Evento genial para niñ@s. Fuimos al festival Embotona’t y la verdad que fue genial ya que los niñ@s disfrutaron muchísimo. Los conciertos, cuenta cuentos, títeres… muy organizado”.
 
“Excelente iniciatiativa. Un evento excelente, inclusivo y de gran diversidad en cuanto al programa”.
 
“Un dia increïble. Gràcies @embotonatfestival per fer #culturaaccessible”
 
“Un projecte preciós i pensat per a totes les persones. Solidaritat i cultura accessible. Calen altaveus com aquest festival que fa un pas més cap a l’accés universal a la cultura.”
#culturatransformadora #culturaaccessible # compromissocial
 
“Enhorabona. Avui hem estat al primer festival de Barcelona que ha tingut com a motor i inpiració central la mirada inclusiva”.
 
“La food truck inclusiva que dignifica i eleva el concepte d’alimentació per a les persones amb discapacitat.”

 
LA FUNDACIÓ ASPASIM:
 
Aquesta, iniciativa està sent portada a terme per la FUNDACIÓ ASPASIM, entitat sense ànim de lucre que des de fa 85 anys vetlla per a les persones amb discapacitat intel·lectual greu. Potencien el seu benestar i la inclusió través de projectes educatius, ocupacionals, d’habitatge, de salut i d’oci. Cuiden des del respecte, l’amor i el foment de l’autonomia, de manera personalitzada i en xarxa amb la resta d’agents de l’entorn, seguint amb la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat aprovada per l’ONU.
 
La idea principal del festival sorgeix d’un dels seus tallers ocupacionals, EL BOTÓ MÀGIC, una companyia de contacontes per a infants formada per persones amb discapacitat intel·lectual que des de 2016 han fet més de 300 actuacions explicant contes a escoles, biblioteques i centres cívics d’arreu de Catalunya arribant ja a més de 40.000 persones.
 
 
SEGUEIX-NOS A:
 @embotonatfestival
#Embotonat #EmbotonatFestival
www.embotonatfestival.com