«Les Feres de Shakespeare»: del 29 de juny al 28 de juliol ONYRIC TEATRE CONDAL

Lloll Bertran: «El muntatge és una barreja perfecta entre el seny i la rauxa. Com nosaltres!»

Aquest matí, ONYRIC Teatre Condal ha presentat la primera producció de gran format de la companyia Els Pirates TeatreLes feres de Shakespeare, una adaptació lliure i en clau femenina signada per  Arianda Pastor basada en L’amansiment de la fúria de William Shakespeare. Adrià Aubert dirigeix aquest comèdia que compta amb música d’Ariadna Cabiró, que es representarà del 29 de juny al 28 de juliol al tetre en el marc del Grec 2019 Festival de Barcelona. Daniel Anglès, director artístic d’ONYRIC Teatre Condal, s’ha mostrat il·lusionat amb el projecte i amb el fet que «el Condal torni al Grec». I ha celebrat el pas de la companyia «de petit a gran format». Un gran pas endavant que, segons el director Festival Cesc Casadesús, mostra que es tracta d’una «companyia molt valenta» i que el festival està «compromès amb les companyies i públic jove». Adrià Aubert s’ha mostrat encoratjat de «poder muntar un espectacle a un lloc tan gran», i ha afegit que han «portat a una sala gran tot allò que han après a les sales petites».
L’obra, que se situa a la Pàdua de 1594, ha estat molt ben documentada i l’adaptació s’ha fet de manera meticulosa. Per Ariadna Pastor, encarregada de l’adaptació i la traducció, «el primer repte era encarar un text tan masclista des de la perspectiva d’avui en dia», i ha afegit que «és molt interessant tornar enrere per donar veu  a les dones d’aquella època, que tenien somnis i volien tenir veu pròpia». El text s’ha adaptat al mateix temps que s’ha treballat la composició musical per part d’Ariadna Cabiró i les coreografies de la mà d’Anna Romaní. Ambdues expertes en música i dansa antiga, respectivament, han assegurat que a Les feres de Shakespeare el públic no es trobarà amb dansa i música barroca, sinó amb «una mescla de llenguatges i estils amb pinzellades de barroc», en paraules de Cabiró.

Un repartiment únic
El repartiment format per Laura Aubert, Lloll Bertran, Mariona Castillo, Ricard Farré, Laura Pau, Lluna Pindado, Arnau Puig i Jordi Vidal, s’ha mostrat emocionat per participar en el muntatge i en la companyia. Lloll Bertran l’ha definit com «la barreja perfecta entre el seny i la rauxa» i s’ha mostrat agraïda d’haver coincidit amb Els Pirates, «és deliciós treballar en aquesta companyia».Arnau Puig ha fet gala d’optimisme i ha assegurat que creu que «els joves s’ho passaran bomba», mentre que Ricard Farré ha afegit que «Les feres de Shakespeare pot ser el millor regal de l’estiu». Els actors no s’han volgut desmarcar del contingut de l’obra i han destacat el valor que aporta haver fet una adaptació en clau femenina, «aquí les dones prenen decisions» ha remarcatLluna Pindado.
Les feres de Shakespeare és una producció d’Els Pirates Teatre i Grec 2019 Festival de Barcelona, que començarà funcions aquest dissabte 29 i l’estrena oficial serà el 4 de juliol a les 20 hores.