ActividadesActualidad

Les tradicions més curioses d’arreu del món per cridar la bona sort la nit de Cap d’Any

Les tradicions més curioses d’arreu del món per cridar la bona sort la nit de Cap d’Any

12-uvas1

Menjar 12 grans de raïm, estrenar roba interior vermella i posar l’anell a la copa de cava són només alguns dels costums més arrelats a la nit de Cap d’Any. Serveixen per portar bona sort a l’any que comença. Però aquestes tradicions canvien segons la zona geogràfica. I n’hi ha de ben curioses.

A molts països de Sud-amèrica és típic fer un ninot de paper i cremar-lo. Aquesta acció simbolitza la fi de les coses dolentes de l’any que es deixa enrere per començar amb bon peu el nou any. A Rússia també cremen. En aquest cas, papers amb desitjos escrits. La part més curiosa és que posen les cendres a la copa de xampany i s’ho beuen. Diuen que així es complirà el desig.

Són algunes de les tradicions internacionals que més criden l’atenció. El canvi d’any és una data molt assenyalada a tot el món. Per això cal fer tot el possible perquè la bona sort acompanyi durant els següents 12 mesos. Posar una moneda a la sabata i aguantar un dòlar amb la mà dreta mentre sonen les campanes són exemples de com cridar els diners.

A Itàlia mengen llenties perquè aporten fortalesa. Als Estats Units acomiaden l’any amb un petó. I a alguns països de Sud-amèrica caminen al voltant de les cases amb una maleta perquè el nou any els porti molts viatges. Fins i tot hi ha tradicions semblants en diferents continents, com ara la de portar roba interior d’un color concret. Si aquí l’estrenem de color vermell, a Sud-amèrica la prefereixen de color groc.