L’escriptora Donna Leon fa el Pregó de la Lectura de Sant Jordi (22 d´abril)

untitled

El proper dimarts 22 d’abril, a les 19 h, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, tindrà lloc el Pregó de la Lectura de Sant Jordi. Enguany, anirà a càrrec de l’escriptora Donna Leon que conversarà amb el periodista Óscar López sobre els valors de la lectura i sobre el conjunt de la seva obra.

Donna Leon (Nova Jersey, 1942) va estudiar a Perusa i a Siena, va treballar com a guia turística a Roma, com a redactora de textos publicitaris a Londres i com a professora d’anglès en diverses escoles nord-americanes d’Europa i d’Àsia. Des del 1981 viu a Venècia, dedicada a les seves dues grans passions: l’òpera i la literatura. Experta en música barroca, és la productora i consultora artística de la companyia d’òpera Il Complesso Barocco. Es reconeix amant dels clàssics Henry James, Jane Austen, Charles Dickens, William Shakespeare i, sobretot, de la novel·la negra, gènere al qual ha dedicat la seva activitat creativa. Les seves novel·les tenen com a protagonista el commissario venecià Guido Brunetti.

El pregó de la lectura es va celebrar per primera vegada l’any 2003 amb la presència de Quino. Des d’aquell any han estat pregoners José Saramago, Martí de Riquer, Emili Teixidor, Antonio Tabucchi, Alessandro Baricco, Bernardo Atxaga, José Luís Sampedro, Josep Maria Castellet, Raimon i Albert Sánchez Piñol.

Entrada lliure i aforament limitat.
Hi haurà traducció a la llengua de signes i servei de transcripció simultània en pantalla.
Amb la col·laboració d’Edicions 62 i Seix Barral