L’exitosa comèdia You Say Tomato, que reflexiona sobre la vida d’una parella de músics supervivents, aterra al Teatre Condal a partir del dia 30 de gener del 2023


El Teatre Condal presenta You Say Tomato, una obra de Joan Yago i dirigida per Joan Maria Segura. L’espectacle està protagonitzat per Anna Moliner i Joan Negrié. És una producció de Sala Trono.

El muntatge, estrenat a la Sala Trono l’any 2015, va esdevenir un dels èxits de la temporada, continuant amb una gira pels escenaris catalans, incloent-hi la primera parada a Barcelona, a la Sala Muntaner, el mateix any de l’estrena. L’obra també va fer estada a Madrid i a Itàlia, i fins i tot, va travessar l’atlàntic, on va fer representacions a teatres d’Argentina. 

L’espectacle va ser premiat amb el Premi Crítica Serra d’Or l’any 2016, guardó que distingeix aquesta comèdia i la seva reflexió sobre el sentit i el valor real de l’art en el món en què vivim.

Amb referents al cap com Ay! Carmela de José Sanchís Sinisterra, El viaje a ninguna parte de Fernando Fernán Gómez o Minetti de Thomas Bernhard, «volem que You Say Tomato sigui una comèdia intensa i profundament humana on el diàleg i la música construeixin una reflexió desacomplexada sobre el sentit i el valor real de l’art en el món i en l’època que vivim, sobre la supervivència dels artistes, la satisfacció i la fidelitat en les relacions de parella i, en general, sobre tot allò que ens trobem el dia que deixem de ser joves, deixem de tenir tota la vida per endavant i ens adonem que, si no fem alguna cosa per evitar-ho, la nostra vida serà així fins als darrers dies», afirma la companyia.

La crítica ha dit…
 
«Un choque argumental cómico y agrio, que desencadenará la tormenta en forma de diálogo muy trabajado, donde brilla la complicidad artística de dos actores sobresalientes».
Albert Domènech, La Vanguardia
 
«Aquí els monòlegs i diàlegs brillen per reals, espontanis, originals, interessants… A més, s’han trobat enginyosament els recursos escenogràfics, de vestuari, dramatúrgics, sonors, etc».
Núria Cañamares, Recomana.cat

You Say Tomato es representarà a partir del dia 30 de gener del 2023 al Teatre Condal.

Sinopsi 
I si ara, simplement, ho deixéssim estar? Hem travessat el país en cotxe innumerables vegades, hem actuat en locals ruïnosos, hem mantingut llargues i pesades converses amb empresaris indesitjables i ens hem deixat la pell en cada concert; hem renunciat a amics, a aficions i a estones d’oci, hem regalat les nostres vacances, les nostres hores de son, hem deixat de viatjar; ho hem donat literalment tot per aconseguir el nostre somni. Però avui tenim 40 anys i a poc a poc comencem a donar-nos compte de que la vida que havíem somiat no té res a veure amb aquesta. Llavors, per què no ho deixem aquí? Simplement. Per què no ens acomiadem amb un últim gran concert i ho deixem aquí?

La Rosó i en Santi porten 15 anys vivint junts. La seva història d’amor va començar juntament amb un trepidant projecte musical que els havia de portar, un dia o altre, al capdamunt de l’escena catalana. Els anys han passat i aquest dia no ha arribat. Avui, mentre esperen que les portes s’obrin i el local s’ompli de gent per recuperar part dels diners que han perdut en la seva última gira, no tindran més remei que preguntar-se cap a on va el seu projecte musical, cap a on va la seva història d’amor i quina de les dues coses està destruint a l’altre.