L’exposició a Sitges que celebra els 40 anys de La Cubana es prorroga fins al Nadal

L’exposició a Sitges que celebra els 40 anys de La Cubana es prorroga fins al NadalDesprés de rebre més de 8.000 visitants durant l’estiu, la mostra es prorroga i es podrà visitar fins al Nadal a Miramar Centre Cultural de Sitges.A l’exposició s’hi pot veure la història viva d’una de les companyies amb més història del panorama teatral català, que va néixer a Sitges l’any 1980. L’exhibició està organitzada per l’Ajuntament de Sitges i La Cubana.
LA CUBANA, 40+1 ANYS: UN VIATGE DEL ‘NO-RES’ FINS AL 2021 
és una exposició per a celebrar els 40 anys de trajectòria de la companyia que es va inaugurar el passat 17 de juny i estava previst que finalitzés el proper 26 de setembre al Miramar Centre Cultural. Des de la seva inauguració ja l’han visitat més de 8.000 persones. És per això que des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges i La Cubana s’ha pres la decisió de prorrogar-la fins al Nadal.

L’exposició és una ‘versió visitable’ de la companyia on tothom pot descobrir el seu món a partir d’objectes, compartir el seu univers i reviure tots els seus espectacles. Més que una exposició convencional, les sales i terrasses de l’edifici s’han transformat en un gran magatzem ple de coses entranyables i curioses. S’hi pot veure la història viva d’aquesta companyia sitgetana que va començar a jugar fent comèdia pels carrers i que ha fet descobrir amb el temps un altre tipus de teatre.

L’exhibició no és gens convencional, és una exposició immersiva dins del món de La Cubana (sense gaire tecnologia digital) on el visitant pot fer un recorregut per la història de la companyia explicat a través de les ‘seves coses’: escenografies, vestuaris, perruques, barrets, dentadures postisses, ulleres, cartells, retalls de premsa, fotografies, premis, records entranyables i tot allò que han anat acumulant i fent servir als seus muntatges al llarg de tota la seva història.


 Menció Honorífica Premis Catalunya Teatre 2021
La Cubana és una de les companyies més consolidades de panorama teatral català i en el transcurs de la XX Gala Catalunya Aixeca el Teló, que es va celebrar ahir al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, ha estat guardonada amb la Menció Honorífica Premi Catalunya de Teatre. 

Aquesta és una distinció que concedeix ADETCA des de fa quatre edicions.
 
L’exposició compta amb totes mesures Covid i per tant el seu aforament és limitat i les entrades es poden comprar a taquilla del Miramar Centre Cultural (C/ Davallada) i al web www.culturasitges.cat/entrades.

Es recomana la compra prèvia via web i cada persona pot sol·licitar fins a 10 entrades, per facilitar així la visita als grups organitzats.
LA CUBANA, 40+1 ANYS: UN VIATGE DEL ‘NO-RES’ FINS AL 2021
Fins al 26 del novembre de 2021
 
Miramar Centre Cultural
c/ Bernat de Fonollar 19. 08870 Sitges
T 938 117 629
 
Horaris: de dimarts a diumenge. De 10 a 14h i de 18 a 21h
Venda d’entrades: www.culturasitges.cat/entrades i taquilles a Miramar Centre Cultural
 
Preus
General: 6€
Carnet Jove (fins a 25 anys), Carnet Blau+ *, Carnet de biblioteca i nens fins a 11 anys: 4,5€
Carnet Blau Social **, Amics dels Museus de Sitges, persones que realitzen la formació ‘Implica’t a Sitges’ i nens fins a 3 anys: gratuït
Subscriptors de La Vanguardia: 2×1

* usuaris que poden estar a l’atur, jubilades, que disposin d’un certificat que reconegui un grau de disminució igual o superior al 33%, així com famílies nombroses o monoparentals

** usuaris que els seus ingressos bruts anuals no superen l’indicador de renda de suficiència (IRSC) vigent)